Declaratie pe propria raspundere online: care este site-ul oficial de pe care poti sa generezi declaratia pe telefon

Declaratie pe propria raspundere online: care este site-ul oficial

Care este platforma oficiala pentru declaratie pe propria raspundere online.


In articol:

Ca urmare a instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si a ordonantelor militare aprobate de Ministerul de Interne, cetatenii nu mai pot iesi din case decat pentru anumite motive si doar avand asupra lor o declaratie pe proprie raspundere.

La scurt timp dupa anunt au aparut o serie de site-uri care generau declaratii online, insa unele dintre ele au fost inchise din cauza suspiciunii de folosire incorecta a datelor personale introduse de utilizatori.

Iata unde poti completa declaratia pe proprie raspundere online, fara a-ti face griji pentru datele tale.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?

Citeste si: Anosmia: ce este anosmia, apare la multi dintre cei infectati cu coronavirus inainte de celelalte simptome

Declaratie pe propria raspundere online: STS a lansat un site oficial

Declaratie pe propria raspundere online: care este site-ul oficial

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a lansat o platforma online care le permite cetatenilor sa genereze declaratii pe telefon. La adresa formular.sts.ro cei care sunt nevoiti sa iasa din case pot gasi un formular online.

Datele care trebuie completate sunt urmatoarele: nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei, locul deplasarii, motivul deplasarii si data deplasarii.

Grupul de Comunicare Strategica precizeaza intr-un comunicat oficial ca datele personale nu sunt prelucrate de catre STS, acestea raman in telefonul/calculatorul utilizatorului. In acelasi timp, se mentioneaza ca declaratiile necesita totusi semnatura olografa pentru autentificarea acestora.

Citeste si: Un barbat plin de sange, suspect de COVID-19, a scuipat doctorii si asistentele de la spitalul din Harsova. 6 cadre medicale, in autoizolare

Declaratie pe propria raspundere online: cand trebuie sa o completezi

Declaratie pe propria raspundere online: care este site-ul oficial

Masurile de limitare a circulatiei populatiei au fost impuse prin Ordonanta Militara nr. 3. Iata ce restrictii sunt in vigoare:

- Se interzice circulatia tuturor persoanelor in afara locuintelor cu exceptii: interes profesional, de la locuinta la locurile de desfasurare a activitatii (institutii media, santiere, unitati de productie etc.), deplasarea pentru achizitionarea de bunuri, deplasarile pentru asistenta medicala, pentru donarea de sange, realizarea de activitati agricole;

- Circulatia persoanelor peste 65 de ani in afara locuintei e permisa numai intre orele 11 si 13 strict pentru: cumparaturi, asistenta medicala, ingrijirea unui minor, asistenta altor persoane varstnice, activitate fizia individuala, nevoile animaelor de companie;

- Circulatia persoanelor peste 65 ani e permisa si in afara intervalului 11-13 daca se face in interes profesional sau in interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc).

Coronavirus - Rata reala a mortalitatii

Primul studiu amplu si cuprinzator privind spitalizarile si decesele provocate de coronavirus in China, studiu realizat de britanici, dezvaluie in amanunt riscul la care sunt supusi pacientii de varsta mijlocie sau mai mare, scrie Guardian, relateaza hotnews.ro.

Analiza arata ca, desi rata medie a mortalitatii la cazurile confirmate este de 1,38%, ea creste abrupt odata cu varsta, de la 0,0016 la cei mai mici de 10 ani la 7,8 in cazul celor peste 80 de ani.

Studiul arata ca doar 0,04% dintre cei cu varste intre 10 si 19 ani au avut nevoie de internare in spital, comparativ cu 18% la cei cu peste opt decenii de viata.

Procentaje periculoase sunt consemnate si in cazul grupelor de varsta mijlocie, 4% dintre cei de 40-50 de ani si 8% dintre cei de 50-60 de ani avand nevoie de spitalizare.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate