Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită? Iată ce trebuie să faci pentru a nu primi amendă

Regulile impuse de autorități odată cu izbucnirea crizei coronavirusului în România au dat naștere foarte multor nedumeriri. Iată în ce condiții poate fi refolosită declarația pe propria răspundere.


In articol:

Pentru că românii s-au confruntat cu foarte multe situații în care nu au știut cum să procedeze pentru a nu încălca legea în timpul pandemiei de coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică a prezentat răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățeni.

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere: Se poate sau nu semna pe telefon sau calculator? Noi precizari de la autoritati

Declarația pe propria răspundere a devenit cel mai important document în această perioadă, având în vedere că în lipsa acestei hârtii, oamenii pot fi aspru sancționați de reprezentanții legii.

Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită? Iată ce trebuie să faci pentru a nu primi amendă

În contextul în care o persoană trebuie să se deplaseze de mai multe ori în afara locuinței s-a pus întrebarea dacă declarația pe propria răspundere ar putea fi refolosită și în ce condiții ar putea fi făcut acest lucru.

"Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare."

Citeste si: Anuntul ministrului Sanatatii Nelu Tataru despre restrictii: ce se va intampla in urmatoarele doua saptamani in Romania

Autoritățile au lămurit acest aspect, explicând ce trebuie să facă persoanele care refolosesc declarația pe propria răspundere.

"Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.", au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Citeste si: Alte patru decese cauzate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 318

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate