Decizie definitivă în cazul Lidiei Buble! Artista, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2024, 00:05

Artista, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Sursa: Instagram Lidia Buble

Vineri, Lidia Buble a primit condamnare definitivă cu un an de închisoare cu suspendare din partea Curții de Apel București, după ce a mituit doi polițiști ca să nu o testeze cu etilotestul.

Procurorii au depus un apel împotriva pedepsei date de Tribunalul București în noiembrie 2022, dar Curtea de Apel București a respins apelul ca fiind nefondat. Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Lidia Buble are obligația de a presta muncă în folosul comunității timp de 90 de zile.

De asemenea, unul dintre polițiștii implicați, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, i s-a interzis să ocupe funcția de agent de poliție un an și i s-a confiscat suma de 450 de lei, reprezentând mita oferită de artistă.

Citește și: Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare. Ce acuzații i se aduc cântăreței

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru ceilalți doi implicați, respectiv polițista și prietenul artistei, instanța a decis disjungerea dosarului și judecarea separată.

Lidia Buble a fost trasă pe dreapta de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce conducea spre casă. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, au vrut să o verifice pe artistă cu etilotestul, moment în care Lidia a sunat un prieten, pe care l-a întrebat ce să facă.

Bărbatul i-a recomandat să nu sufle în etilotest și să mituiască cei doi agenți de poliție. 

Citește și: Lidia Buble a fost implicată într-un accident rutier. Artista și-a lovit mașina de peste 45.000 de euro

Lidia Buble a mituit doi agenți de poliție pentru a scăpa de amendă

După ce a mituit polițiștii, Lidia Buble l-a sunat din nou pe prietenul ei, căruia i-a povestit detaliat cum a decurs mituirea oamenilor legii, însă cei doi nu știau că, la cererea DIICOT, telefonul bărbatului era monitorizat pentru o anchetă care privea

presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate. 

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor. Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se menționează în documentele din instanţă.

 


Crește suspansul la ”Insula de 1 milion”. Liviu a fost ales la ruletă, fiind nevoit să trimită la joc patru concurenți. Iată pe cine a trimis Liviu la probă în ediția de duminică, 19 mai!