Decizia momentului făcută de Klaus Iohannis! Călin Popescu-Tăriceanu va fi urmărit penal

,
tariceanu
Tariceanu, pus sub urmarire penala

Călin Popescu-Tăriceanu a fost pus sub cercetare penală, pentru presupuse fapte de corupţie, în perioada în care era exercita funcţia de premier.


In articol:

Președintele României Klaus Iohannis  a aprobat miercuri, 13 ianaurie, cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu  către ministrului Justiției, Stelian Ion.

De ce este acuzat Tăriceanu

Conform comunicatului de presă transmis de Administrația Prezidențiale, Călin Popescu-Tăriceanu este cercetat într-un dosar penal pentru infracțiuni de corupție, mai exact de luare de mită, în perioada în care ocupa funcţia de prim ministru.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri de către Klaus Iohannis.

Fostul lider ALDE este acuzat că, pe când era premier, ar fi primit indirect, 800.000 de dolari mită de la o firmă austriacă. Banii arfi fost un stimulent pentru a promova acte adiționale în contractul de licențe ″Microsoft″⁣. Tăriceanu susține că este nevinovat, la fel ca în 2018, când parlamentarii s-au impus urmăririi lui penale.

Ce a anunţat Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie  ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, ca parte a Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art.

109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste si: Klaus Iohannis se vaccinează public! Când se va întâmpla

“În cursul zilei de azi, 12 ianuarie 2020, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui României referatul de sesizare privind efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană.

Care la data faptelor avea funcţia de prim-ministru, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, anunţă Parchetul General.

Citeste si: Va candida Adrian Năstase la Preşedinţie în anul 2024? Ce a răspuns fostul premier al României

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bill Gates, acuzat de un tribunal că a creat Covid-19! Cu ce miliardari ar fi complotat

China domină categoric Jocurile Olimpice: cum arată clasamentul pe medalii și locul ocupat de România

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

Klaus Iohannis se vaccinează public! Când se va întâmpla

Ce persoane pot ieși la pensie în 2021? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies