Va candida Adrian Năstase la Preşedinţie în anul 2024? Ce a răspuns fostul premier al României

,

Adrian Năstase a fost condamnat în două dosare de corupţie, iar până în 2022 nu are voie să candideze sau să adopte vreo funcţie publică.


In articol:

Invitat în emsiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", Adrian Năstase a fost întrebat dacă a renunţat la viaţa politică şi dacă se va întoarce după ce interdicţia va fi ridicată.

Va candida Adrian Năstase la Preşedinţie în anul 2024?

Adrian Năstase s-a retras din lumea politică după ce a fost condamnat în două dosare de corupţie. În 2012, a fost condamnat la 2 ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", iar în 2014, la 4 ani de închisoare în dosarul “Zambaccian”. Fostul demnitar are interdicţie până în 2022 de a candida la vreo funcţie publică.

Însă, el a fost întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte în anul 2024.

"Nu! Aşa cum sunt lucrurile acum nu, şi nici nu cred că ar fi bine. Nu că eu nu aş fi potrivit pentru funcţia asta, mă cunoaşteţi suficient de bine ca să ştiţi ce cred. Dar problema este candidatul de preşedinte pentru PSD, pentru un partid de 35%, trebuie să aibă un alt timp de profil.

Deci ar trebui să fie nu neapărat un independent, dar un tip aparte, am mai propus la un moment dat, sper să nu îl supăr foarte tare, pe preşedintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Deci cineva poate de tipul lui Emil Constantinescu, cei din convenţie au înţeles atunci că niciunul dintre membri de partid ai alianţei respective nu putea să obţină singur voturile majorităţii. Atunci este nevoie de cineva care să aibă o susţinere mai largă.", 
a spus Adrian Năstase.

Citeste si: Ce spune Denise Rifai despre Adrian Năstase, invitatul din această seară de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Cel mai potrivit candidat pentru PSD

"Eu aş porni în construcţia unui candidat pentru PSD de la profilul lui şi apoi m-aş uita că în partid ar vrea şi cutare şi cutare, nu dau nume.

E uşor să iei bătaie, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Vioricăi Dăncilă, şi am spus e o prostie. Partidul a împins-o, a fost o mare greşeală din multe puncte de vedere, dacă era Tariceanu candidat atunci se păstra guvernarea încă un an de zile, şi aşa mai departe. Se întâmplau o mulţime de lucruri care erau utile, dar aşa s-a mers pe o variantă... a fost o eroare. De aceea pentru alegerile viitoarte PSD-ul dacă vrea să le câştige, poate că vrea să stea în opoziţie, Corneliu Coposu spunea că puterea se controlează mai bine din opoziţie, poate că vor să rămână în opoziţie în continuare.", a mai declarat Năstase

Citeste si: Adrian Năstase, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, marți, 5 ianuarie, de la ora 22:30, la Kanal D! “Știu care este valoarea mea!”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce spune Denise Rifai despre Adrian Năstase, invitatul din această seară de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Apetitul lui Vanghelie pentru CEASURI pus din nou pe TAPET de DNA - Cadourile către Geoană ACTUL I, plată cu ceasuri pentru achiziția de PATINOARE, ACTUL II

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Adrian Năstase, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, marți, 5 ianuarie, de la ora 22:30, la Kanal D! “Știu care este valoarea mea!”

Cum arată nora lui Năstase, după ce a devenit mămică a doua oară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies