De ce mor de coronavirus mai multi barbati decat femei: "coronavirusul se refugiaza in testicule". Ce arata studiul cercetatorilor americani si indieni

,

Potrivit cercertătorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat


In articol:

Un studiu realizat de specialişti de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai sugerează că numărul deceselor provocate de Covid-19 în rândul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor ucise de această boală pentru că noul coronavirus „se refugiază” în testicule.

Potrivit cercertătorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, scrie ilmessaggero.it.

Ovarele, spre deosebire, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog. Ei au publicat studiul pe MedRxiv, site unde, săptămânile acestea, cercetătorii au schimbat informaţii şi date despre coronavirus, neverificate însă de surse independente.

Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru. Cercetătorii explică faptul că au observat că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „ scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „ severitatea sporită a cazurilor lor”.

Deşi bărbaţii şi femeile sunt în măsură relativ egală infectaţi cu noul coronavirus, în cazul deceselor, un număr mai mare îl reprezintă bărbaţii. Spre exemplu, în ceea ce priveşte oraşul New York, rata deceselor înregistrate în rândul bărbaţilor este de 68%.

Există teoria că bărbaţii sunt cel mai adesea fumători şi că au tensiunea mai ridicată şi că sistemul imunitar în cazul femeilor ripostează rapid cu o forţă mai mare decât cel al bărbaţilor.

Cercetarea ar trebui să facă obiectul unor diferite verificări, însă după primele reacţii, experţi în domeniu par să accepte teori ca posibilă.

Profesorul Katheryn Sandberg de la Universitatea Georgetown a declarat pentru Washington Post că „ testiculele pot avea un rol” şi a recomandat ca în toate spitalele să fie păstrate date exacte privind reacţiile prezentate de bărbaţi şi de femei, pentru că „ doar aşa pot fi înţelese mecanismele folosite de virus pentru a ataca corpul uman”.

Dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, rezultă că există un alt factor preocupant, acela că boala poate fi transmisă şi pe cale sexuală. „ Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.

Citeste si: Parintele Constantin Necula, despre adevaratul mesaj de Paste: "Un suflet ranit de frica nu poate lupta cu moartea!"

Citeste si: S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce apare pe picioarele celor infectati

Citeste si: Coronavirus Romania- O familie sta cu cadavrul bunicii in casa, in asteptarea rezultatului testului Covid-19

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Andy si Andreea Oprica, scandal urias! De la relatie au ajuns sa se injure unul pe altul!

Primarul Timișoarei SE LAUDĂ cu investiția unei companii private: Timișoara va produce baterii electrice pentru mașini

Câți bani a pierdut Culiță Sterp după ce a abandonat Survivor România. Ce nu a spus Faimosul despre competiție

Motivul pentru care Livian nu ar putea avea niciodată o relație cu Ella: "Nu mă lasă..."

Soc la "Puterea dragostei": Berna si Philip s-au despartit! Care este motivul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies