De când vor fi instalați noii primari, câștigători la Alegerile Locale 2020

,

Dupa ce Alegerile Locale 2020 s-au finalizat, iar numararea voturilor a aratat cine sunt castigatorii fotoliilor de primari, urmeaza instalarea in functii.


In articol:

Pe 27 septembrie 2020, cand au fost organizate Alegerile Locale, romanii si-au exprimat alegerile prin vot. Dupa ce numararea voturilor s-a incheiat si rezultatele voturilor au fost anuntate, urmeaza instalarea in functii a noilor primari.

Cand vor fi instalati noii primari

Potrivit Codului administrativ, "mandatul primarului declarat ales este validat in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor de catre judecatoria in a carei raza teritoriala se afla circumscriptia electorala pentru care au avut loc alegeri, in procedura necontencioasa. Validarea se realizeaza la judecatorie, dupa depunerea raportului detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, prin incheiere pronuntata in camera de consiliu, fara a fi aplicabila procedura de regularizare a cererii. ", se mentioneaza in Codul Administrativ.

Citeste si: Cine este pana la urma primarul Sectorului 1: ‘’Am invins’’

Citeste si: Când au loc Alegerile Parlamentare, următorul scrutin din 2020

Juramantul, punerea in functie a noilor alesi

"Primarul depune juramantul prevazut in lege in prima sedinta privind ceremonia de constituire a consiliului local sau in fata judecatorului delegat, in camera de consiliu, in cazul in care prima sedinta privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc in termen de 60 de zile de la data alegerilor.

Primarul care refuza sa depuna juramantul este considerat demisionat de drept.
Dupa depunerea juramantului, primarul intra in exercitiul de drept al mandatului.

Mandatul primarului este de 4 ani.

Durata mandatului constituie vechime in munca si in specialitatea studiilor absolvite.

Mandatul primarului se exercita pana la depunerea juramantului de catre primarul nou-ales.

Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi, calamitate naturala, dezastru sau sinistru deosebit de grav.", potrivit Codului Administrativ.

alegeri
vot, imagine simbol

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020. Ce trebuie să știe românii din diaspora? Iată cum vor putea vota

Citeste si: Alegeri cu scandal la Primaria Sectorului 1: Sustinatorii lui Dan Tudorache au iesit in strada si cer renumararea voturilor! Reactia lui Clotilde Armand

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Live Stream Online Puterea dragostei - Editia de vineri, 2 octombrie - Prima parte - VIDEO. Alexandra si Roberto, momente romantice!

Date alarmante de la Agenția Europeană a Mediului: fumatul pasiv, poluarea, statul la soare și azbestul cauzează 10% din cancerele din lume

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Curs valutar BNR vineri, 2 octombrie 2020. Ce se intampla cu moneda europeana?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies