Dan Barna: Eu vreau să cred că, dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat

,

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că dacă el ar fi fost preşedintele Romîniei, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi.


In articol:

Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, spune Barna care afirmă că ”nepotismul ordinar” a scufundat România. În context, candidatul la Preşedinţie al Alianţei 2020 USR PLUS a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ”reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”.

Liderul USR, Dan Barna, a fost întrebat, miercuri seară, la TVR 1, de ce candidează la Preşedinţie şi a spus că România ”chiar are nevoie de ceva în plus”.

”România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(...) De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei. Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional”, a răspuns Dan Barna, care a completat că ”oamenii caută disperaţi nişte încredere şi nişte speranţă”.

Întrebat cum a văzut lucrurile de la Caracal, Barna a vorbit despre ”revoltă interioară”.

”Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară”, a afirmat Dan Barna.

Întrebat ce ar fi fost diferit în aceste zile, dacă el ar fi fost preşedintele României, Barna a vorbit despre ”o viteză mai mare de reacţie, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.

Preşedintele Iohannis reprezintă vechea clasa politică. Este un om bun, este un om în regulă, dar el face parte, în realitate, din vechea clasă politică care a adus România aici. Pentru că lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor-uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură”, a spus Barna.

Când moderatorul a revenit cu întrebarea ce ar fi fost diferit în aceste zile dacă el ar fi fost preşedintele României, Dan Barna a spus: ”Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”.

Liderul USR a afirmat că ”ignoranţa şi neglijenţa generează efecte şi ucid”, iar ”ce s-a întâmplat în aceste zile, arată că nepotismul ordinar a scufundat România”.

Citeste si: Sechestrata de un proxenet, gonita de parinti. Poveste cutremuratoare a unei fete de 17 ani care a sunat la 112

Citeste si: Gheorghe Dincă stie tot ce apare in presa. Criminalul din Caracal are televizor in celula si e la curent cu toate stirile

Citeste si: Consiliul Naţional al PNL se întruneşte astăzi, iar la şedinţă participă şi preşedintele Klaus Iohannis

 

 

Citește și:

HOROSCOP 8 august 2019: Zodia care are azi o mare reusita

HOROSCOP 8 august! Eveniment astral MAJOR: 6 lucruri importante de care sa tii cont PENTRU BINELE TAU

Horoscop. 7-8 august sunt cele mai norocoase zile, o data la 12 ani! Ce se intampla cu fiecare zodie in cel mai bun moment astral din 2019

Sorina Pintea a fost trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita

USR solicita demisia lui Marcel Vela


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies