Daca-ti scrie ASTA, e clar ca iti ascunde ceva! Detaliile care tradeaza un comportament mincinos

In cele mai multe cazuri, este destul de usor sa iti dai seama daca persoana cu care porti o conversatie, fata in fata, te minte.

Dar cum sta treaba cu mesajele scrise, unde nu poti detecta semnalele corpului care scot la iveala un posibil comportament mincinos? Ei bine, Louanne Ward, un expertul in comunicare si dating ne invata cum putem descoperi minciunile atunci cand comunicarea se face prin intermediul mesajelor, potrivit Daily Mail.

  • Raspunsuri prea vagi

Daca intrebi pe cineva “Ce mai faci? Cum ti-a fost ziua?” si primesti raspunsuri vagi precum “Bine. Nimic interesant” sau “Bine. Doar o zi ca oricare alta.”, atunci cineva are sigur ceva de ascuns. Acelasi lucru este valabil si in cazul raspunsurilor precum “Nu sutn sigur/a”, “Probabil/poate”, “S-ar putea”.

  • Atitudine defensiva

Expresiile ca “Daca vrei sa stii”, “Ca sa fiu sincer/a cu tine”, “Tot ce vreau sa iti spun este ca…” denota incercarea unui mincinos de a trage de timp si de a avea o atitudine defensiva.

  • Schimbarea brusca a subiectului

Si in scris, ca in comunicarea orala, schimbarea brusca a subiectului este un semn clar de ascundere a anumitor lucuri care nu vrei sa iasa la iveala.

  • Omiterea pronumelor personale

Pentru a se distanta de continutul mesajelor si pentru a nu se implica prea mult in conversatie, un mincinos nu va folosi pronumele persoanele in fraze.

  • Complimente false

Anumiti oameni trec mai repede cu vederea o minciuna daca primesc un compliment. Un mesaj precum “Inca nu stiu cand scap. S-ar putea sa mai dureze, dar bineinteles ca as fi preferat sa fiu acolo cu tine.” ar putea indica o minciuna.

  • Intarziere in raspuns pentru intrebarile simple

Intrebarile simple nu au nevoie de mult timp de gandire pentru un raspuns. Daca dureaza prea mult, desi stim sigur ca mesajul a fost citit, atunci, probabil, persoana cu care comunicam tot sterge si rescrie diverse cuvinte pentru a perfectiona minciuna.

  • Detalii irelevante

Nu numai raspunsurile vagi sau evasive bat la ochi, ci si detaliile irelevante. Acestea si folosirea prea multor informatii au rolul de a face minciuna sa para mai credibila.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies