Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut

,
Cutremur
Cutremur puternic in Romania

Un cutremur puternic a lovit România în această dimineață. Două mari orașe au fost zguduite de cutremurul de duminică. În ce zonă s-a produs seismul?


In articol:

Pentru a doua oară în această săptămână  România a fost lovită de un cutremur puternic. Ce zone au fost vizate de seism?

România cutremurată pentru a doua oară într-o săptămână. Ce magnitudine a avut seismul?

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului vine cu noi informații. Potrivit acestora, un cutremur mediu cu magnitudinea 4.0 grade a avut loc duminică, la ora 11:52:29 în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 140 km.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului spune că seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 63km E de Brașov, 82km NE de Ploiești, 110km S de Bacău, 128km V de Galați, 128km V de Brăila, 136km N de București, 150km NE de Pitești, 178km E de Sibiu, 192km SV de Iași, 201km N de Ruse. 

Citeste si: Cutremurul din 4 martie 1977. La ce ora s-a produs și câte grade pe scara Richter a avut

Mai multe cutremure s-au produs în ultimele săptămâni în  România

În ultimele săptămâni, mai multe cutremure au avut loc în România. Unul s-a petrecut chiar weekend-ul trecut, la ora locală 3:00, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit datelor emise de INCDFP.

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut magnitudinea de 3,3.

Cutremurul s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe:65 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 110 km sud de Bacău, 126 km vest de Galaţi, 126 km vest de Brăila şi 135 km nord de Bucureşti. 

De asemenea, săptămâna trecută, un cutremur cu magnitudinea 4 a avut loc în zona Olteniei, judeţul Olt. Acesta s-a produs la adâncimea de 10 kilometri. Seismul

a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 88 km sud-est de Craiova, 110 km vest de Ruse, 121 km sud de Piteşti şi 140 km sud-vest de Bucureşti, 172 km sud-vest de Ploieşti şi 223 km sud de Braşov. 

Anul 2021 a început cu o serie de cutremure. De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter. 

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. A avut o magnitudine de 5,2 pe Richter și a fost resimţit şi la București.

Citeste si: Cutremur insemnat in Vrancea, noaptea trecuta! Ce magnitudine a avut

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremurul din 4 martie 1977. La ce ora s-a produs și câte grade pe scara Richter a avut

VIDEO - Guvernul României a adoptat noi măsuri de relaxare de la 1 august, chiar dacă numărul de cazuri crește. Florin Cîțu: 'Relaxare e mult spus'

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Au trecut 44 de ani de la Cutremurul din 1977. Cele mai terifiante mărturii ale supraviețuitorilor

Cutremur puternic în Grecia de 6,2 magnitudine pe scara Richter. Seismul a fost resimțit până în capitala țării

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies