Cutremur cu magnitudine ingrijoratoare in Romania! Iata unde s-a produs si in ce zone a fost resimtit!

,

Un cutremur cu magnitudine ingrijoratoare s-a produs in aceasta noapte, la ora 00:30:37 (ora Romaniei) in zona seismica Vrancea.


In articol:

Potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), un seism de intensitate medie s-a produs in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, imediat dupa miezul noptii, la ora 00:30:37 (ora României). Cutremurul a fost anuntat initial cu o magnitudine de 5,1 pe scara Richter, insa ulterior Institutul a revenit si a transmis magnitudinea de 4,7 pe scara Richter, la o adancime de de 131 km.

Cutremur cu magnitudine ingrijoratoare in Romania!

INFP a transmis faptul ca seismul a avut loc in zona Vrancea, in judetul Buzau, mai exac, la 73 km E de Brasov, 81 km NE de Ploiesti, 113 km S de Bacau, 117 km V de Braila, 118 km V de Galati, 131 km N de Bucuresti, 154 km NE de Pitesti, 188 km E de Sibiu, 194 km SV de Iasi, si 196 km N de Ruse.
Imediat dupa producerea cutremurului ISU Bucuresti-Ilfov a publicat pe contul de Facebook, un scurt mesaj in care au transmis cateva sfaturi utile pentru cei care au simtit seismul:

seism in romania
Mesajul transmis de ISU Bucuresti-Ilfov, dupa producerea seismului.[Sursa foto: INFP]

"Atenție! În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube.
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: În ziua de 26.05.2021,

la ora 00:30:37 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, la adâncimea de 131 km.",  s-a aratat in postare, potrivit romaniatv.net

De asemenea, in noaptea de duminica spre luni, s-a produs un alt cutremur, insa de intensitate mai slaba, in Romania. Acesta a avut magnitudinea de 3 pe scara Richter, la ora Romaniei 01:33, tot in zona Vrancea, judeţul Vrancea, conform informatiilor transmise atunci de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).


Porivit INFP, acest seism s-a produs la o adancime de 70 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 84 km Est de Braşov, 89 km Sud de Bacău, 105 km Nord-Est de Ploieşti, 113 km Vest de Galaţi, 117 km Nord-Vest de Brăila şi 156 km Nord de Bucureşti.

Potrivit romaniatv.net, in luna aceasta, in tara noastra au avut loc 13 cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,2 si 3,5 pe scara Richter.

Citeste si: Cutremur în România, în a doua zi de Paște! Ce magnitudine a avut

Citeste si: Marmureau a facut anuntul despre marele cutremur: ''Pana acum nu am gresit deloc''

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Gheorghe Marmureanu a facut anuntul: cand vine marele cutremur in Romania

Clotilde Armand, contract cu o nouă firmă de salubritate: preț de 6 ori mai mare decât Romprest și patroni controversați

Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze

Încă două cutremure puternice în Croația! "Pământul tremură la fiecare minut"

Două cutremure cu magnitudine importanta au avut loc noaptea trecuta in Romania! Unul în Vrancea și unul în zona Mării Negre

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies