Cutremur cu magnitudine de peste șapte grade! Unde a avut loc și ce pagube s-au produs

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 dec 2023, 02:25

Cutremur cu magnitudine de peste șapte grade

Sursa: Twitter @thevortex_in

Un cutremur cu o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc azi dimineață în Insulele Kermadec din Noua Zeelandă, anunță United States Geological Survey.

Un cutremur cu magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață în Noua Zeelandă. S-a dat o alarmă pentru posibilitatea apariției unui tsunami la 300 km de epicentru de către Centrul de Alertă pentru Tsunami din Pacific. Până acum, nu se cunosc detalii despre posibile victime sau pagube.

Cutremur cu magnitudine de peste șapte grade în Noua Zeelandă

S-au emis avertismente de tsunami pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km de arcul insular subtropical din sudul Pacificului, conform agenției de știri Baha.

Sistemul american de alertă pentru tsunami a emis o avertizare la puțin timp după cutremurul care, potrivit US Geological Survey, au avut loc la o adâncime de 10 km.

Citește și: „Spre eternitate”. Doi tineri îndrăgostiți s-au spânzurat împreună, în aceeași zi, după ce au lăsat mesaje prin care să își demonstreze iubirea

Noua Zeelandă, Australia și Filipine nu au fost în pericol să fie lovite de un eventual tsunami, conform oficialilor, astfel că avertizarea a fost total eliminată. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Insulele Kermadec se află la nord-est de Auckland, în Noua Zeelandă, și măsoară aproximativ 13 mile pătrate. Grupul de insule vulcanice suportă des cutremure.

Inundații devastatoare în Turcia, soldate cu minim 13 morți

Inundațiile au avut loc în provinciile Sanliurfa şi Adiyaman din sud-estul Turciei, din cauza ploilor torențiale. Cel puțin 13 persoane au decedat în urma potopului. 

În districtul Tut din Adîyaman, un container a fost luat de ape, iar un bărbat care se afla în el a murit.

Alte trei persoane au fost date dispărute, relatează stirilekanald.ro.

Citește și: Caz șocant în Pitești! Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de propriul lui fiu! Tânărul a devenit călăul tatălui sau, sub influența unor substanțe interzise! Teribila crimă a scos la iveală detalii cutremurătoare!

În zona respectivă, mii de persoane stau în corturi și containere după ce au rămas fără casă din cauza cutremurelor devastatoare.

În Şanlîurfa, pompierii au găsit, în subsolul unui bloc, dintr-un alt cartier, cinci cadavrele. Conform primelor informații, este vorba de cetățeni sirieni.

Mai mulți salvatori și scafandri s-au mobilizat și au început căutările pentru a găsi persoanele luate de potop. 

Mașinile de pe străzi au fost acoperite cu moloz, iar drumurile au devenit râuri, în urma inundațiilor devastatoare.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!