Cutremur, luni, în România. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Autor: Madalina Maftei

Cutremur, luni, în România. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Sursa: INFP

Un nou cutremur a avut loc luni dimineață, în România, potrivit Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului(INFP)  informează că un nou cutremur s-a produs în Gorj și a înregistrat magnitudinea de 2,3.

Un nou cutremur în România, luni

Seismul s-a înregistrat luni, 13 martie, la ora 10.09, în zona Oltenia, Gorj. Cutremurul a avut magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 12km și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Targu Jiu, 67km S de Hunedoara, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82km S de Deva, 96km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea.

Un alt seism a avut loc sâmbătă, 11 martie, în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 140 de km. Seismul a avut o magnitudine de 4,1 grade și a avut loc la ora 12:09:18.

Cutremurul s-a produs la: 57.3km NV de Buzău, 58.1km SE de Sfântu-Gheorghe, 61.5km E de Brașov, 64.3km.

Citește și: Cum poți să primești alertă, înainte de cutremur, în România! Activează alertele din aplicația INFP

Turcia continuă să fie zguduită de cutremure

Un nou cutremur a fost resimțit în Turcia, ieri, 10 martie, la ora 21:43, ora României. Seismul a avut o magnitudine de 3,9 și s-a produs la o adâncime de doar 5 km, în apropiere de: 11 km N-V de Doğanşehir și 51 km S-V de Malatya.

În noaptea de joi spre vineri, 9 spre 10 martie, încă un cutremur a avut loc tot în Turcia, la ora 04:28:17, ora României, cu o magnitudine de 5,1, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizia Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de doar 10 km și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 27km V de Kayseri, 42km E de Nevsehir, 96km NE de Nigde, 98km SE de Kirsehir.

Pe data de 6 februarie 2023, în Turcia, la ora 04:17, a avut loc un cutremur de 7,8 grade. După nici 12 ore, a fost urmat de un cutremur de 7,5, aceste două seisme fiind urmate de peste 13.000

de replici. Organizația Mondială a Sănătății a catalogat seismul ca fiind  „cea mai mare catastrofă naturală din ultimul secol”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele două cutremure au dus la decesul a aproximativ 50.000 de persoane, iar ale 105.000 au fost rănite. Aproximativ 214.000 de clădiri au fost distruse, în 11 provincii în care s-a resimțit cutremurul. Mai mult decât atât, aproximativ 14 milioane de persoane încă resimt efectele cutremurelor.

Situația nu este una deloc liniștită în Turcia, întrucât cele peste 13.000 de replici mențin starea de neliniște, iar magnitudinea ridicată a unora dintre ele dau senzația că pericolul nu a trecut.

Conform spuselor președintelui Turciei, 3,3 milioane de persoane au fost nevoite să părăsească zonele afectate, iar aproximativ două milioane locuiesc, în prezent, în case-container și în corturi.

Citește și: Cutremure în lanț, joi, în România. Seismele s-au produs la distanță de doar câteva minute

 

 

 

 

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!