Cum vor fi împărțite crenguțele de salcie în Duminica Floriilor? Anunț oficial pentru credincioși

,
În Duminica Floriilor sunt împărțite crenguțe de salcie
În Duminica Floriilor sunt împărțite crenguțe de salcie[Sursa foto: pexels]

La finalul acestei săptămâni, creștinii ortodocși vor sărbători Duminica Floriilor. Ce reguli au stabilit autoritățile pentru cei care merg la biserică?


In articol:

Duminica Floriilor este ultima duminică dinaintea Paștelui și are o însemnătate mare pentru credincioși, motiv pentru care mulți dintre ei își doresc să meargă la biserică pentru a lua ramurile de salcie. Cum se va face acest lucru în contextul pandemiei de coronavirus?

Noi precizări despre desfășurarea slujbei de Florii

Autoritățile au anunțat ce reguli vor fi puse în aplicare în Duminica Floriilor, dar și în cadrul celorlalte slujbe importante din Săptămâna Patimilor și din noaptea de Înviere.  În ceea ce privește Duminica Floriilor, reprezentanții autorităților au anunțat că ramurile de salcie ar urma să fie binecuvântate în Sâmbăta lui Lazăr, mai exact pe 24 aprilie 2021 sau în Duminica Floriilor, 25 aprilie 2021. Acestea ar urma să fie împărțite credincioșilor în afara bisericilor, iar pentru a respecta distanța socială, cei care vor merge la biserică vor fi obligați să aștepte pe locurile marcate până când vor primi ramurile.

„Întrucât „organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate” (art. 1 pct. 10-11 din Anexa 3 a HG nr.

432/8 aprilie 2021), se recomandă ca, acolo unde există această tradiție, procesiunile de Florii să fie organizate în ajunul sărbătorii de către fiecare unitate de cult, cu proprii credincioși, prin înconjurarea lăcașului de cult. Ramurile de salcie sau finic vor fi binecuvântate în  Sâmbăta lui Lazăr, 24 aprilie 2021, după Vecernie, dacă se organizează procesiune în jurul lăcașului de cult, sau în  Duminica Floriilor, 25 aprilie 2021.
Ramurile binecuvântate vor fi distribuite de către preoți și voluntari în exteriorul lăcașului de cult, iar credincioșii vor fi îndemnați să aștepte pe locurile marcate până când vor primi ramurile. Pe tot parcursul slujbei și al procesiunii se va respecta distanța fizică prevăzută de reglementările legale.”
, au precizat reprezentanții autorităților, potrivit basilica.ro.

Slujba de Florii din acest an se va desfășura respectând reguli stricte
Slujba de Florii din acest an se va desfășura respectând reguli stricte[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Programul supermarketurilor și hipermarketurilor de Florii. Cum funcționează și ce orar au acestea

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, autoritățile le-au cerut credincioșilor să participe la sfintele slujbe săvârșite în cadrul bisericilor de care aparțin

din punct de vedere teritorial. Slujba de Înviere din acest an va avea loc în prezența credincioșilor, însă cu respectarea tuturor regulilor, astfel încât să nu existe riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

Citeste si: Programul mall-urilor din București de Florii. Cum funcționează și ce orar au acestea

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mesaje, urări și felicitări de Florii 2021. Cele mai deosebite mesaje de la mulți ani pentru cei dragi cu nume de flori

Florin Cîțu, DEZINTERESAT de cazul ursului Arthur care a scandalizat și presa străină: ce a ANUNȚAT astăzi

Lovitură pentru Kanal D! Elena Marin pleacă de la Survivor România. Ce s-a întâmplat (SURSE)

Restricții de Paște 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

Când pică în 2021 Paștele Blajinilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies