Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2022. Care sunt zonele din țară unde va ninge

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 nov 2022, 15:22

Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 Decembrie?

Sursa: https://pixabay.com/

Care sunt zonele unde va ninge de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2022?

Potrivit meteoromania.ro, la începutul lunii decembrie vremea se va răci semnificativ.

Cum va fi vremea în Capitală de 1 Decembrie

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2022. Potrivit acestora nu se vor anunța ploi abundente, dar se vor înregistra precipitații specifice acestei perioade de an.

Conform acestora, Vremea va fi în general caldă în minivacanța de 1 decembrie, iar temperaturile vor atinge valoarea de 11-12 grade Celsius, în partea de Sud-Est a țării, iar în Capitală se vor înregistra până la 12 grade.

Meteorologii au spus că luna decembrie va debuta cu o vreme ușor mai caldă, dar nu sunt excluse precipitațiile local.

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Unde va ninge de Ziua Națională a României

Reprezentanții ANM au anunțat că masa de aer rece, cel puțin în jumătatea nordică a țării, rămâne de interes şi la sfârșitul ultimei luni din această toamnă, posibil şi la debutul primei luni din această iarnă. În

unele zone din țară se vor putea semnala chiar și ninsori.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că: „Important este caracterul deficitar al precipitațiilor şi sper să putem să ne bucurăm de această mini-vacanță, indiferent dacă plouă sau la munte ninge. Până la urmă, vremea ține cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos.

Încă avem zone în țară, în partea de sud-est a țării, unde seceta pedologică este una extremă".

Aceasta a mai spus că este foarte posibil ca în această iarnă, România să aibă parte de straturi de zăpadă consistente. Indiferent că în anii precedenți, ninsoarea nu prea și-a făcut prezența, în acest an lucrurile se vor schimba. În unele zone din țară, temperaturile minime ar putea să scadă sub valoarea termică de minus 15 grade Celsius.

De 1 decembrie, cel mai mult va ninge în zonele montane, dar asta nu înseamnă că restul zonelor vor fi scutite de fenomenele meteo specifice acestei perioade.

Citește și: Vremea de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022. Cum va fi vremea în minivacanța programată la finalul lunii noiembrie

Vremea în minivacanța de Mica Unire: Prognoza meteo pentru perioada 21-24 ianuarie 2023

Elena Mateescu a declarat că: „Nu este exclus să avem în România perioade în care să fie înregistrate caracteristicile unei ierni normale. Adică, să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade. Nu este valabil doar în zonele cele mai reci ale țării”,

Anul 2022 cel mai călduros an din istoria României

Anul acesta se clasează în topul celor mai călduroși cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România.

Directorul ANM a adăugat că: “Făcând prelucrarea primelor 11 luni din acest an, cu o temperatură medie de 11,4 grade Celsius plasează, la acest moment, anul 2022 în top 5 cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice. Va face diferența luna decembrie, dar, chiar şi în cazul unei luni decembrie normale, 2018 a avut un decembrie normal şi se plasează în top 5, este posibil ca şi 2022, în funcție de această evoluție, să se plaseze în aceeași tendință a celor mai călduroși an din istorie. De aceea, modernizarea infrastructurii este una imperios necesară".

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies