Cum se va schimba România după intrarea în spațiul Schengen. Decizia va ajuta românii din Uniunea Europeană

,
Romania in spatiul Schengen

România poate face parte din spațiul Schengen până anul viitor

[Sursa foto: PixaBay]

Spațiul Schengen reprezintă o zonă de liberă circulație a persoanelor în cele 26 de state member de până acum, printe care și Belgia, Italia, Spania, Estonia și multe altele.

România împreună cu Cipru și Bulgaria doresc să adere la acest spațiu Schengen, însă abia anul acesta România a putut să parcurgă toți pașii necesari acestui obiectiv.

Citeste si: Ministrul Mediului anunţă restricţii la utilizarea apei potabile: "Apa potabilă pentru băut și pentru nevoile casnice este apă scumpă"

România se apropie cu pași rapizi de intrarea în spațiul Schengen

Romania in spatiul Schengen

România se apropie cu pași rapizi de intrarea în spațiul Schengen

[Sursa foto: PixaBay]

Până în momentul de față, România a parcurs toți pașii tehnici necesari în evaluarea celor 7 domenii de interes: cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE și în urma acestei evaluări a reieșit că România, după ani buni de încercare, este pregătită să adere în spațiul Schengen. Decizia finală o vor lua statele member, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, unde votul va trebui să fie unanim.

,, În prezent România aplică majoritatea dispoziţiilor acquisului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă la însăşi securitatea Spaţiului Schengen,  gestionând cu responsabilitate şi eficienţă peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.

În contextul provocărilor de securitate actuale, finalizarea cât mai urgentă a procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen apare ca o necesitate, o expresie a încrederii în valorile europene dar mai ales un plus de securitate pentru cetăţenii europeni.”,

declară Reprezentanța Permanentă a României.

Citeste si: Amenzi mărite pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Legea a fost promulgată

Cum se va schimba țara noastră după intrarea în spațiul Schengen

Romania in spatiul Schengen

Cum se va schimba țara noastră după intrarea în spațiul Schengen

[Sursa foto: PixaBay]

Cetățenii Uniunii Europene au de benificiat din această aderare deoarece reprezintă eliminarea controalelor de la frontierele interne ale spațiului Schengen înseamnă o mai mare libertate de mișcare și o securitate sporită.

 Această libertate vine la pachet un un set de reguli ce au fost realizate încă de la semnarea Acordului Schenen, din 14 iunie 1985, prin care statele ce intră în spațiul Schengen trebuie să adopte Convenția de punere în aplicare a Acordului Schengen: eliminarea controalelor persoanelor la frontierele interne; set comun de reguli care se aplică persoanelor care trec frontierele externe ale statelor membre UE; armonizarea condițiilor de intrare și a normelor privind vizele și cooperarea consulară; cooperarea consolidată în domeniul polițienesc; cooperare judiciară prin intermediul unui sistem rapid de extrădare și transfer ale executării hotărârilor penale; crearea și dezvoltarea Sistemului de Informații Schengen.

Sursa: mae.ro

Citeste si: România, îngenuncheată de un nou val de scumpiri. Prețul alimentelor va crește cu aproximativ 25%

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sorin și Nicoleta și-au spus primul ”Te iubesc” din Casa Iubirii. Cei doi au făcut declarații fără precedent în camera roșie. Încă un cuplu și-a declară sentimentele în această...

Liderul unui partid britanic eurosceptic: 'Rusia se amuză de plafonul de 60 de dolari impus de G7 pentru barilul de petrol'

Sorin și Nicoleta și-au spus primul ”Te iubesc” din Casa Iubirii. Cei doi au făcut declarații fără precedent în camera roșie. Încă un cuplu și-a declară sentimentele în această...

Divorțează! Una dintre cele mai frumoase femei din lume a anunțat despărțirea de soțul ei! Cei doi au împreună un copil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies