Amenzi mărite pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Legea a fost promulgată

Author: Diana Tilă

Legea privind modificarea amenzilor în cazul șoferilor care circulă fără rovinietă a fost promulgată. Iată de când se vor aplica noile prevederi.

Miercuri, 20 iulie, Klaus Iohannis a promulgat Legea privind modificarea amenzilor în cazul șoferilor care circulă fără rovinietă. Așadar, actul normativ va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial și cei care încălcă prevederile legale privind rovinieta vor avea de plătit amenzi mai mari.

Citeste si: Incendiu de proporții la un tren plin cu călători. Locomotiva a luat foc în mers- O persoană, rănită

 Amenzi mărite pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Legea a fost promulgată

Legea a fost adoptată de către deputați la finalul lunii iunie și prevede:

 

Incredibil! Cum a cerut șpagă o doctoriță de la o gravidă aflată pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”
  • Cuantumul amenzii contravenționale pentru autoturisme este de minimum 275 de lei și de maximum 550 de lei, pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone de minimum 950 de lei și de maximum 1.900 de lei, iar pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone- de minimum 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei.

Citeste si: Preț benzină și motorină miercuri, 20 iulie 2022. Vezi unde găsești azi cel mai mic preț la benzină și motorină din România

  • Cuantumul amenzii contravenționale pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și mai mică decât 12,0 tone va fi de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei, pentru vehicule de transport marfă masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv)- de minimum 3.550 de lei și de maximum 7.100 de lei, pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv)- de minimum 5.950 de lei și de maximum 11.900 de lei.
  • Cuantumul amenzilor pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) este de minim 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei, iar pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)- de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei.

Legea intră în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies