Cum sa te ingrijesti acasa daca esti bolnav sau suspect de coronavirus. Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Organizația Mondială a Sănătății a elaborat o serie de recomandări pentru cei infectați cu coronavirus care trebuie să se trateze acasă sau pentru cei care sunt suspecți de infectarea cu virusul și se află la domiciliu.


In articol:

România se află de o săptămână în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus.

Scenariul 4 înseamnă, printre altele, că o parte dintre pacienții infectați cu coronavirus - cei asimptomatici și cei care au forme ușoare ale bolii - ar putea fi tratați la domiciliu, în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru persoanele bolnave sau suspecte de COVID-19 aflate la domiciliu:

Dacă ai febră și tușești, spală-te des pe mâini cu apă și săpun sau curăță mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Stai acasă. Nu merge la serviciu sau în spații publice. Odihnește-te, bea suficiente lichide și consumă alimente hrănitoare.

Stai într-o cameră separată de restul familiei. Dacă nu este posibil, poartă mască medicală și păstrează distanța de cel puțin 1 metru față de ceilalți. Aerisește des camera și, dacă se poate, folosește o toaletă separată.

Când strănuți și tușești, acoperă-ți gura și nasul cu cotul îndoit sau cu un șervețel de hârtie, apoi aruncă-l imediat la gunoi. Dacă ai dificultăți de respirație, sună imediat la 112.

Ajutor medical si tratament

În urmă cu o săptămână, în momentul intrării României în scenariul 4 al epidemiei, medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase " Sfânta Parascheva" din Iași, explica, într-un interviu acordat HotNews.ro, că, în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare de coronavirus, care ar putea fi tratați acasă, medicii se vor deplasa la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul va fi asigurat de către spital.

Citeste si: Coronavirus - De ce mor si tineri sanatosi? Explicatia cercetatorilor

Citeste si: Coronavirus - Cate teste de diagnosticare Covid-19 se fac in Romania si dupa ce criterii

Citeste si: Coronavirus Romania - Mesajul Majestatii Sale Margareta: "Este absolut necesar sa continuam sa stam acasa si sa intelegem gravitatea situatiei"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate