Coronavirus Romania - Mesajul Majestatii Sale Margareta: "Este absolut necesar sa continuam sa stam acasa si sa intelegem gravitatea situatiei"

,

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis, duminică, un mesaj în contextul pandemiei de coronavirus


In articol:

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis, duminică, un mesaj în contextul pandemiei de coronavirus, arătând că" este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei".

" Transmit condoleanţe celor aflaţi în doliu după pierderea celor dragi atinşi de coronavirus.

Doresc familiilor îndoliate să aibă puterea de a trece peste aceste momente grele. Sunt cu gândul alături de oamenii din Arad, Ţăndărei, Botoşani şi Deva şi din alte locuri unde au apărut motive de îngrijorare sau nemulţumire. Suceava are nevoie de ajutor. Spitalele cer echipamente şi medicamente. Oamenii sunt speriaţi şi nu ştiu ce va aduce ziua de mâine. La Suceava este nevoie de mai mult personal medical şi de o informare mai bună despre ceea ce se întâmplă", afirmă Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în mesajul video.

Ea îi îndeamnă pe oameni să rămână acasă.

" Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei. Ştiu că e foarte dificil. De asemenea, nu trebuie cumpărate exagerat de multe alimente. Aceasta creează blocaje şi nu ajută pe nimeni", spune Majestatea Sa Margareta.

Ea adaugă că a aflat în ultima săptămână despre frumoase iniţiative artistice, sociale şi civice," pentru a ne ajuta pe cei mulţi care suntem izolaţi acasă".

" Societatea civilă şi românii dau dovadă de generozitate şi de spirit de răspundere. Sunt multe asociaţii şi persoane care oferă sprijin moral, psihlogic şi servicii celor mulţi care sunt izolaţi acasă. Livrează cumpărături la domiciliu o mulţime de asociaţii din întreaga ţară", mai spune Majestatea Sa Margareta.

Ea menţionează că serviciile Fundaţiei Regale Margareta a României continuă şi că Telefonul vârstnicului funcţionează zilnic, cinci psihologi, trei asistenţi sociali şi douăzeci de voluntari vorbind la telefon cu oamenii în vârstă la numărul 0800 460 001. Ei dau sfaturi psihologice şi confort emoţional, alină singurătatea, dau informaţii practice şi consiliere socială.

Majestatea Sa Margareta mai spune că fundaţia sa a iniţiat Fondul special pentru seniori, pentru problemele provocate de coronavirus, şi că se pot face donaţii printr-un SMS cu textul "SINGUR" la numărul 8844.

" În încheiere mulţumesc cu toată recunoştinţa medicilor, personalului medical şi miilor de voluntari care se află în prima linie a luptei cu acest nou duşman al umanităţii”, mai spune ea.

Citeste si: Ce presupune ordonanta militara numarul 7? Toti romanii trebuie sa stie asta!

Citeste si: Mare atenție, români! Cum poți să iei coronavirus chiar dacă stai izolat în casă și nu intri în contact cu nimeni

Citeste si: Cand se intorc elevii din Romania la scoala! Anuntul facut de Ministrul Educatiei

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Incendiu la Cernobil. Nivelul de radiatii a crescut periculos in urma unui incendiu forestier masiv

Reţea de dezinformare despre războiul din Ucraina, destructurată de Meta: Site-uri cunoscute, clonate

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Horoscop 6 aprilie 2020. Zodia care intampina probleme la locul de munca

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies