Cum să ieși din weekend mai odihnit

Unii dintre noi începem săptămâna așteptând weekendul. Ne gândim „Okay, duminica tocmai a trecut și n-am reușit să mă odihnesc destul. Mă simt obosit, aia e, lasă că vine vineri și atunci chiar o să am grijă să dorm suficient.” Dar weekendul vine iar și parcă tot nu reușești să faci asta. Venim cu un set de sfaturi pentru a îmbunătăți acest aspect. Unele țin de rutină, altele necesită câteva achiziții, pe care tu le poți lua relaxat folosind un card de cumpărături.

Ai promis că dormi dar te culci mai târziu? Cu toată treaba pe care o ai în fiecare

zi în timpul săptămânii, e posibil să ai senzația că nu prea mai ai timp liber și pentru tine, mai ales că trebuie să te culci devreme pentru a începe lucrul dimineața. De aceea, probabil ești tentat ca în zilele libere să te culci mai târziu, pentru a avea un sentiment de control asupra vieții tale. Nu e rău neapărat, dar s-ar putea să te dea puțin peste cap. Încearcă să nu te culci foarte târziu, chiar dacă îți permiți să te trezești când vrei, pentru că acest lucru cel mai sigur o să te facă să te simți în continuare obosit.

Mișcă-te! Știm că activitatea fizică vine în opoziție cu dorința ta de a sta puțin degeaba, însă tocmai asta s-ar putea să te ajute să te relaxezi mai mult. Ia-ți de la Decathlon tot ce ai nevoie pentru a face exerciții în casă și cel mai probabil somnul tău se va îmbunătăți. Îți amintești ce bine dormeai în copilărie, după o zi în care te-ai jucat de dimineață până seara? Cam aceeași senzație va fi.

Planifică zilele libere și fii sigur că ai timp de lucrurile care te fac să te simți bine. Treaba nu se oprește nici în weekend, mai trebuie făcut curat, mai trebuie rezolvat ceva. De aceea e bine să nu lași lucrurile la întâmplare și să te asiguri că responsabilitățile nu acoperă întreg programul. Lasă ore și pentru plimbat, pentru cafeaua aia bună, pentru gătitul mâncării preferate. Un film bun ne ajută mereu să ne deconectăm de la stres.

Ia-ți un televizor mare. Dar mare de tot, ca să te simți ca la cinema. Sau organizează o mini-bibliotecă plină de cărți pentru lecturi speciale de weekend.

Ai grijă să te ocupi de lucrurile care necesită atenția ta, dar ai grijă și de tine! Totul se rezolvă cu puțină planificare și un card bun precum CardAvantaj, care te ajută să cumperi tot ce ai nevoie pentru o viață mai liniștită și organizată.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies