Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas plin cu aur chiar sub propria bucătărie: „Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo”

Author: Diana Ghita

Ce au descoperit cei doi soți englezi sub podeaua bucătăriei

Sursa: Unsplash

În octombrie 2019, Betty și Robert Fooks, un cuplu de englezi a decis să-și renoveze bucătăria, însă nu se așteptau ca, în timpul lucrărilor, să dea peste o comoară veche de patru secole.

Cei doi soți  stabiliți în Ținutul Dorset, Marea Britanie, au vrut să înalțe bucătăria, așa că au scos pardoseala din beton. La scurt timp după ce bărbatul a început treaba, acesta a avut parte de o adevărată surpriză, întrucât a găsit o oală din ceramică plină de monede.

Cum au dat britanicii peste comoară

În vasul găsit de Robert Fooks, în toamna anului 2019, sub podeaua bucătăriei se aflau peste 1.000

de monede, care datau încă din secolul al XVII-lea. După ce au găsit comoara, cuplul a alertat imediat autoritățile, care i-au pus în legătură cu British Museum.

„Este un conac vechi de 400 de ani, așa că este mult de lucru la el. Am înlocuit podele și pereți din piatră și am decis să coborâm nivelul parterului pentru a ne oferi mai multă înălțime până la tavan.

Citește și: Povestea incredibilă a soților care au strâns 235.000 de euro pentru a-și construi o casă. Ce au făcut socrii, de fapt, cu banii întrece orice imaginație

Într-o seară, eu eram cu copiii și soțul meu săpa cu un târnăcop în bucătărie când m-a sunat să spună că a găsit ceva. A pus toate monedele într-o găleată.

Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo. Presupun că persoana a intenționat să le recupereze, dar nu a mai avut ocazia”,  a explicat Betty, conform The Guardian.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Câți bani va primi cuplul pentru comoara găsită

Monedele vechi de circa 400 de ani erau făcute din aur și argint și ar fi cunoscute sub denumirea de „Tezaurul Poorton”, așa că aceste relicve istorice sunt deosebit de valoroase.

Comoara descoperită de soți este, acum, pusă spre vânzare de către o casă de licitații din Dorchester, iar Betty și Robert Fooks vor primi în jur de 35.000 de lire sterline, în urma vânzării care va avea loc pe 23 aprilie.

„Casa este situată într-un mic sat din vestul Dorsetului și este o clădire lungă din secolul al XVII-lea. Proprietatea a fost achiziționată de actualii proprietari în 2019, care au început un amplu proiect de renovare.

Citește și: Unde se află castelul care uimește omenirea! Este o adevărată fortăreață și poate fi vizitat de turiști

Când au înlocuit pardoseala, au găsit monedele. Acestea au fost la British Museum pentru identificare și curățare.”,  a declarat Julian Smith, unul dintre experții de la respectiva casă de licitații.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!