Cum poti deveni asistent medical cu diploma acreditata international. Model de predare si pregatire la cele mai inalte standarde

,
asistent medical

Vești bune pentru absolvenții de liceu care doresc să devină asistenți medicali, Academia își deschide porțile pentru a treia generație de studenți.

Domeniul medical este unul dintre cele mai importante domenii cu perspectivă din România, iar cariera de asistent medical se numără printre cele mai cerute job-uri de pe piața muncii.


In articol:

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este un proiect de anvergură pentru sistemul medical din România, care pune la dispoziție un program de licență de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist.

Acest proiect a fost dezvoltat la inițiativa Rețelei de Sănătate REGINA MARIA, în parteneriat cu Coventry University din Marea Britanie. 

Academia îmbină o ofertă educațională unică în România, un campus ultra-tehnologizat dedicat învățării practice și know-how-ul profesioniștilor din cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA. 

Vești bune pentru absolvenții de liceu care doresc să devină asistenți medicali, Academia își deschide porțile pentru a treia generație de studenți.

Cum se desfășoară cursurile la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali 

Persoanele care doresc să urmeze cursurile Academiei Europene pentru Asistenți Medicali trebuie să știe următoarele detalii despre programul de studii:

- cursurile se desfășoară în limba engleza;

- se pune accent pe învățarea aplicată, experiențială;

- studenții petrec 75% din timpul studiilor făcând practica. La cursurile teoretice studenții învață o tehnică medicala, apoi o exersează în Centrul de Simulare și în final aplica cele învățate in interacțiunea cu pacienți reali, în stagiul clinic din fiecare semestru, desfășurat în spitale și policlinici REGINA MARIA;

- în modulele de practica din unitățile Regina Maria, studenții beneficiază de suportul unui mentor – asistent medical cu experienta (mentorul îi învață atât tehnici medicale, cât si metode de comunicare cu pacienții și aparținătorii);

Cum arata campusul Academiei

-Centru de Simulare dotat cu aparatura de ultimă generație și manechine umanoide robotice de înaltă fidelitate care simulează scenarii din viata de pacient:

  • Apollo Patient Simulator – este un manechin high tech ce permite simularea de multiple patologii. Manechinului i se pot recolta probe biologice, având propriul sistem circulator. De asemenea, poate plânge, tuși, vorbi si poate intra in stop cardio respirator.
  • Clinical Chloe Nursing Care Patient Simulators – manechine ce permit exersarea diferitelor proceduri si tehnici medicale, precum recoltarea de sânge sau intubarea.
  • Paul – manechin ultra performant, un prematur de 27 săptămâni;
  • HoloLens – ochelari care le oferă ocazia atât profesorilor, cat si studenților sa exploreze elemente anatomice in dinamica. Sistemul inovator de AR permite un studiu complet al scheletului uman, al organelor si al tuturor sistemelor corpului uman.

- săli de curs;

- biblioteca și spațiu de studiu;

-săli de mentoring.

Ce beneficii au studenții care urmează studiile Academiei Europene pentru Asistenți Medicali 

- au parte de o experiență de student internațional în România și nu există nicio diferență dacă studiază în România sau în Anglia: au aceleași drepturi, aceleași facilități, același acces la învățare.

- procesul de învățare pune accent foarte mare pe practica, iar la finalul facultății studentul capătă deja manualitate – abilitate vitala în meseria de asistent;

- la finalul celor 3 ani de studiu, au diploma acreditata internațional, oferita de Coventry University, cu care pot lucra cu ușurință in afara tarii;

- în timpul facultății, pentru a se susține financiar, REGINA MARIA oferă posibilitatea unui job part time in poziții de suport (ex: Call Center);

- după finalizarea studiilor, au un job garantat in cadrul REGINA MARIA;

- partea practica are loc in REGINA MARIA, in cele mai moderne spitale din România;

- se bucura de ședințe de tutorat personalizate periodice în activitățile de învățare;

- au acces la o bibliotecă virtuală de mari dimensiuni, unde pot găsi o multitudine de materiale despre asistența medicală de cea mai înaltă performanță.

Cum este privit viitorul asistentului medical din perspectiva Academiei

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali pune la dispoziția viitorilor studenți o abordare diferită asupra învățării, iar principalul lor obiectiv este ca, prin modelul de predare și pregătire la cele mai înalte standarde, să dezvolte nu doar asistenți medicali bine pregătiți și empatici, dar și lideri “game-changers” în domeniu. În plus, Academia își propune să redea demnitatea profesiei de asistent medical prin transformarea asistenței medicale într-o meserie dezirabila, de viitor, cu impact pozitiv și real în viețile oamenilor. Toate acestea pentru ca această meserie înglobează responsabilitate, demnitate, inteligenta emoțională. 

Așadar, prin campaniile de comunicare pe care le desfășoară, Academia vrea să arate tuturor faptul că asistentul medical nu doar “asista”, ci este parte din echipa medicala, este o rotita importanta din angrenajul numit sistem de sănătate.  

În mâinile asistentului sta calitatea îngrijirii, iar skill-urile unui asistent sunt cele care fac diferența intre o experienta de pacient buna și una excelenta. Asistentul medical de mâine îmbină priceperea cu empatia și “se crește” într-o altfel de școală, una care îl pregătește temeinic pentru meseria sa și îi oferă un context de învățare continua.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali 

Absolvenții de liceu trebuie să știe că înscrierile au început deja și de desfășoară în online, pe site-ul Academiei: https://nursing-academy.eu/. 

Procesul de selecție constă într-un examen scris. Cei care doresc să urmeze o carieră ca asistent medical trebuie să îndeplinească două condiții: o medie de minimum 7.50 la BAC si cunoștințe de limba engleza la nivel B2.

Aplicația se depune online, prin completarea unui formular care conține un eseu motivațional și o scurtă prezentare video, iar apoi aplicanții sunt invitați la un interviu de cunoaștere cu echipa de admitere.

Veștile bune nu se opresc aici, pentru a veni în ajutorul studenților, pe 28 iulie se va desfășura  Admiterea pe loc, o etapa de admitere simplificată, ce consta doar într-un interviu de 30 de minute, cu răspuns pe loc, în aceeași zi. 

Aplicanții trebuie să îndeplinească condițiile descrise mai sus (minimum 7.50 la BAC si cunostinte de limba engleza la nivel B2) și să se programeze la interviu înscriindu-se aici: Admitere pe loc- Academia Europeană pentru Asistenți Medicali (nursing-academy.eu)

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Duminică, de la ora 11:30, o nouă ediție „Apel la consilier”, prezentată de Eva Pavel, la Kanal D. Ulcerul - cauze și simptome

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Minivacanță de Sfânta Maria, august 2022. Câte zile libere primesc salariații cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies