Cum poți beneficia de testări gratuite Papanicolau și HPV prin proiectul SCCUT

,
Papanicolau gratuit pentru femei

Papanicolau gratuit pentru femei

[Sursa foto: PixaBay]

Află cum poți beneficia de testări gratuite Papanicolau și HPV prin proiectul SCCUT - Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce.


In articol:

Femeile pot beneficia de testări gratuite Papanicolau și HPV prin proiectul SCCUT- Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce.

Femeile se pot programa la o testare gratuită Babeş-Papanicolau (pentru categoria de vârstă 24-29 de ani) sau HPV (pentru categoria de vârstă 30-64 de ani).

Citeste si: Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

Testări gratuite Papanicolau și HPV 

Centrul de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin finanţat prin proiectul SCCUT şi implementat de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului 'Alessandrescu-Rusescu' din Bucureşti oferă femeilor din 7 județe testări gratuite Papanicolau și HPV.

Femeile din județele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman beneficiză de acum de testări gratuite Papanicolau și HPV prin proiectul SCCUT-- Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Renaşterea transmis AGERPRES, începând de marţi, Centrul de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin finanţat prin proiectul SCCUT şi implementat de INSMC este funcţional.

Astfel, femeile domiciliate în judeţele Regiunii Sud-Muntenia- Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman- vor beneficia de testare gratuită HPV şi Babeş-Papanicolau.

Testările Babeş-Papanicolau şi HPV se realizează în cadrul cabinetului de testare şi colposcopie al Centrului de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, INSMC, strada Gheorghe Polizu nr. 38- 52, Bucureşti, de luni până joi, în intervalul orar 14,00- 16,00. 

Cum poți face gratuit teste Papanicolau și HPV

Pentru a putea face gratuit teste Papanicolau și HPV, femeile din Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman trebuie să facă o pragramare la numărul 0758.025.706. 

Femeile se pot programa la o testare gratuită Babeş-Papanicolau (pentru categoria de vârstă 24-29 de ani) sau HPV (pentru categoria de vârstă 30-64 de ani).

Programările se pot face telefonic, de luni până vineri, între orele 8,00- 14,00, la numărul 0758.025.706. Femeile sunt aşteptate să se prezinte în baza programării şi sunt rugate să aibă asupra lor un act de identitate pentru a atesta că sunt domiciliate în judeţele din aria de acoperire a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT)- Regiunea Sud Muntenia, se arată în comunicat.

Citeste si: Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

"Suntem bucuroşi să anunţăm deschiderea Centrului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin în cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului 'Alessandrescu-Rusescu', care va oferi testări gratuite femeilor cu domiciliul în Regiunea Sud Muntenia. Le aşteptăm, cu drag, în număr cât mai mare, să efectueze teste Babeş Papanicolau sau HPV, recoltate şi interpretate de cei mai buni profesionişti în ginecologie şi anatomopatologie, specialişti ai Institutului nostru.

Aceste testări oferite prin proiectul SCCUT au menirea să depisteze leziuni ale colului uterin, pe care le putem trata, dacă sunt descoperite în stadii incipiente. În paralel cu deschiderea acestui centru de prevenţie, continuă afilierea entităţilor medicale din judeţele din Sud Muntenia unde femeile din cele 7 judeţe din regiune pot merge pentru recoltări. Probele se transportă la Bucureşti şi se interpretează la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului", a declarat dr. Adriana Ciuvică, manager al proiectului SCCUT, doctor în ştiinţe medicale. 

Citeste si: Ce este și cum se manifestă sarcina asimptomatică. O tânără a născut singură, sub duș, deși nu a știut că este însărcinată  

Papanicolau gratuit programul SCCUT

Papanicolau gratuit programul SCCUT

[Sursa foto: Facebook]

Ce este programul SCUTT care oferă testări gratuite Papanicolau și HPV 

Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce – SCCUT este un proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, având drept beneficiar Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu„ în parteneriat cu Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen Filia, Fundația Renaștere pentru Educație Sănătate și Cultură și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate Sastipen. 

Obiectivul general al proiectului ” SCCUT” este dat de promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile si de înaltă calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.001 de femei din regiunea Sud-Muntenia, cu vârste cuprinse intre 24-64 de ani, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile. Cele 7 județe aferente zonei Sud-Muntenia:

Călărași

Dâmbovița

Ialomița

Prahova

Argeș

Teleorman

Giurgiu 

Mai multe informații AICI. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Volodimir Zelenski anunță noi sancțiuni pentru ruși, în toată Europa: cetățenii lor trebuie să se simtă responsabili/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies