Cum isi infrang copiii teama de dentisti? Exista si cabinete la care cei mici vin cu drag VIDEO

Cum isi infrang copiii teama de dentisti? Exista si cabinete la care cei mici vin cu drag VIDEO

O discutie prietenoasa o ajuta pe Stefania sa intre in cabinetul stomatologului fara pic de teama.

Incantata de multimea de jucarii si de desenele animate care ruleaza pe un monitor, fetita mai ca a uitat de ce a intrat in cabinet. Si sa nu va imaginati ca nu a avut si experiente mai putin placute. Mama ei a dus-o pana acum la 6 dentisti.

 

Specialistii spun ca vizita la stomatolog trebuie sa inceapa odata cu aparitia primul dinte. In acest fel copilul se familiarizeaza cu dentistul iar cariile pot fi rezolvate in stadii incipiente, cind totul e mai putin dureros.

 

Iar cum dulciurile sunt cea mai mare bucurie a copiilor, inevitabil apar si problemele. Cariile nu au ocolit-o nici pe Stefania, insa fetita a inteles in timp ca vizita la dentist este obligatorie, o data la fiecare 6 luni.

 

In cabinet, medicul nu omite sa-i arate celei mici cum anume se realizeaza periajul corect. Insa oricat de bine ar fi invatat lectia, e bine ca parintii sa-i supravegheze pe cei mici pe toata durata periajului pana la varsta de 7 ani. In plus, tot parintii sunt cei care ar trebui sa-i incurajeze sa mearga la dentist periodic.

 

Acum Stefania se aseaza fara rezerve pe scaunul stomatologul si chiar ii incurajeaza si pe ceilalti copii sa o faca.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies