Cum faci cei mai buni ardei umpluti de post. Ingredientul secret care le schimba complet gustul

O reteta delicioasa pentru zilele de post.

Ingrediente: 12 ardei grasi, 2 cani de orez, 1 rosie, 3 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de frunza de patrunjel verde, 2 linguri de frunza de menta verde, amestec de condimente (cuisoare, coriandru, cardamom, scortisoara, foi de dafin, ghimbir), un praf nucsoara, 3 lingurite vegeta, sare dupa gust, piper proaspat macinat dupa gust, 2 cani bulion de rosii.

Mod de preparare: Apa fierbinte se pune peste orez si se lasa 10 minute, apoi se clateste cu apa rece. Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul de masline si se adauga orezul, lasand totul la foc mic timp de 5 minute. Orezul se lasa la racit, apoi se adauga rosia taiata marunt, nucsoara rasa, frunza de patrunjel si menta tocata marunt, amestecul de condimente, 1 lingurita de Vegeta si 1 si ½ lingurite de sare.

Citeste si: Cum faci cele mai bune sarmale de post! Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop

Ardeii se spala si se curata de codite si de nervuri. Se umplu ardeii cu orezul, in proportie de circa ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii. Ardeii umpluti se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta, bulionul de rosii si morcovii curatati si taiati julien. Cand supa incepe sa dea in clocot, se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate