Cum faci cele mai bune sarmale de post! Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop

A inceput postul Pastelui si trebuie sa renuntam, o perioada, la carne, lactate si oua.

Dar asta nu inseamna ca nu putem consuma felurile de mancare preferate, daca sunt adaptate rigorilor postului.

Iata o reteta de sarmale delicioase de post, dupa reteta maicutelor de la Manastirea Prislop.

Ingrediente:

1 varza murata mare, 450 g ciuperci, 1 morcov maricel (ras pe razatoarea fina), 1 felie mica telina rasa, 1 ceapa mare tocata fin, 130 g orez, 300 ml suc de rosii, 3 linguri pasta de rosii, 1-3 frunze dafin, 1 lingurita cimbru uscat, 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt, sare, piper proaspat macinat, boabe de piper, 2 crengute de cimbru, 1 praf oregano, 2-3 linguri ulei, apa fiarta.

Mod de preparare:

In 2-3 linguri de ulei se caleste ceapa tocata pana devine sticloasa. Se adauga jumatate din morcovul ras si se calesc impreuna inca un minut. Se pun ciupercile tocate marunt peste ceapa si morcov, se calesc impreuna pana cand se inmoaie putin. Se adauga orezul spalat si scurs. Se mai pune cimbru, sare, piper si patrunjel tocat. Se lasa pe foc inca 1-2 minute.

Din compozitie si frunzele de varza se formeaza sarmalele. Se pun frunze de varza taiate pe fundul unei oale cu morcovul ras si telina rasa fin. Se amesteca sucul cu pasta de rosii si se pune 1/3 peste varza taiata. Se aranjeaza sarmalele peste varza, una peste alta.

Deasupra se pun crengute de cimbru si se presara oregano uscat si se toarna restul de suc de rosii. Se mai pune un rand de varza taiata si boabe de piper. Se adauga ulei si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Oala, acoperita, se pune pe foc mediu-mic timp de 30 de minute. Oala trebuie aiba capacul pus. Dupa 30 de minute de fiert, se da oala la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate