Cum aplici cristale Swarovski pentru unghii?

Author: Oana Iosif

Lungi, scurte, colorate, clasice, elegante și accesorizate cu diverse ornamente care mai de care mai deosebite și prețioase, unghiile sunt o carte de vizită pentru orice femeie care ține la imaginea sa personală.

Manichiura continuă să facă parte din ritualul de îngrijire al femeilor, așa că trendurile în ceea ce privește accesorizarea unghiilor sunt din ce în ce mai diverse. Unul dintre acestea este purtarea pe unghii a cristalelor Swarovski. Cristalele pentru unghii conferă un aer elegant și grandiose manichiurii finale și sunt preferatele femeilor care urmează să participle la un eveniment special din viața lor.

Cum aplici corect cristalele pentru unghii?

În ceea ce privește aplicarea cristalelor Swarovski pe unghii, aceasta nu este deloc o procedură care să-ți dea bătăi de cap. Cu puțină răbdare și îndemânare, oricine își poate lipi cristale pe unghii.

Aceste ornamente se aplică pe unghiile cu gel sau ojă semipermanentă înainte de pensularea stratului de sigilare (finish), cu ajutorul unui adeziv. Adezivul poate fi format dintr-o bază gumoasă (de ex. Gum Base Cupio) și din pudră acrilică. Cele două produse se amestecă până când se obține o pastă.

O altă opțiune pentru a lipi ornamentele pe unghie este folosirea unui lipici special pentru ornamente care se găsește în industria cosmetică.

Indiferent de adezivul ales, tehnica de lipire e aceeași: se ia o cantitate mică de lipici cu ajutorul unui instrument punctator și se transferă pe unghie, în locul unde urmează să fie lipit ornamentul. Ulterior, se va fixa cristalul peste adeziv, iar apoi se va polimeriza în lampă. În cazul lămpii LED este nevoie de 60 secunde, iar în cazul celei UV, polimerizarea va dura 2 minute. La final se aplică stratul de sigilare, însă atenție! Acesta trebuie distribuit în jurul cristalelor, pe unghie, astfel nu va lua din strălucirea ornamentelor.

Unghii cu gel cu ornamente

În industria manichiurii există mai multe tipuri de ornamente pentru decorarea unghiilor. Fie că alegi să îți faci unghiile cu ojă semipermanentă sau cu gel UV, ai posibilitatea să le accesorizezi cu diverse ornamente precum foliile de transfer, modele de pe matrițele de ștampilă, abtibilduri, tatuaje sau diverse decoruri 3D.

Dacă pentru aplicarea foliilor de transfer pe unghie este nevoie de un produs special (Foil Gel), nu la fel este cazul abtibildurilor și al tatuajelor, acestea fiind unele dintre ornamentele de unghii cel mai simplu de folosit.

O varietate de modele de tatuaje și abțibilduri pot fi găsite în comerț, ele fiind împărțite în categorii variate, printre cele mai comune fiind modelele cu flori, frunze, linii grafice, personaje din desene animate, elemente de sărbătoare sau care amintesc de festivități precum Crăciunul sau Paștele.

Ce trebuie să știi când faci unghii cu gel?

Spre deosebire de oja semipermanentă, gelul UV se aplică printr-o tehnică mai complexă pe unghii. Dacă se dorește prelungirea unghiilor este nevoie de construcție și de accesoriile necesare pentru aceasta. Dacă se dorește doar consolidarea unghiei natural, se folosește, înainte de aplicarea culorii, un gel de bază sau de cover – ușor nuanțat în culoarea naturală a unghiei.

Gelul pe unghie se aplică folosind o pensulă special de gel care se găsește în comerț. De asemenea, spre deosebire de oja semipermanentă, gelul UV se îndepărtează mai greu. Astfel, dacă oja semipermanentă se poate da jos cu pila sau cu soluție soak-off, gelul de va îndepărta numai cu ajutorul unei freze electrice, deoarece este un material mult mai dur.

Așadar, dacă vrei să îți faci singură unghii cu gel și să nu apelezi la ajutorul unui profesionist, consultă cu mare atenție tutoriale video și materiale de genul ”step-by-step” pentru a fi sigură că rezultatul final va fi unui care să te mulțumească. Succes!



 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!