Cât costă un meniu de nuntă în anul 2025

Autor: Bianca Vidoi

Cât costă un meniu de nuntă în anul 2025

Sursa: Shutterstock

Sezonul nunților a început în România, însă invitații sunt tot mai greu de convins să participe la aceste evenimente din cauza costurilor ridicate.

Invitațiile de nuntă au început să fie trimise, fie fizic, fie online, însă românii se gândesc de mai multe ori înainte de a confirma sau nu prezența. Nuntașii sunt puși pe gânduri de cheltuielile tot mai mari pe care mirii le fac pentru a organiza un astfel de eveniment, preț luat în calcul pentru suma finală din plic. Iată cât costă un meniu de nuntă în anul 2025.

Cât costă un meniu de nuntă în anul 2025

Organizarea unei nunți a ajuns să fie mult mai costisitoare față de anii precedenți, valoarea unui meniu de nuntă ajungând și la 500 de lei. Această valoare a meniului de nuntă poate crește în funcție de preparatele culinare, dar și de băuturile alese de miri pentru ziua lor cea mare. Prețul unui meniu de nuntă afectează foarte mult suma pe care nuntașii o pun în plic pentru tinerii căsătoriți.

Acesta este principalul motiv pentru care invitații aleg să nu mai ia parte la nuntă, ci să trimită banii în plic sau direct pe card. Astfel, nuntașii le vor oferi mirilor o sumă mai mică de bani, ținând cont că nu au luat parte la eveniment. „ Meniurile au crescut, cel puțin în anul 2025 destul de tare. Pornesc undeva de la 350-400 de lei în sus și de acolo mirii pot să pluseze în funcție de ce vor să pună în farfurie, ce băuturi își doresc, decorul.”

, a menționat Giulia Larisa Sturza, organizator de evenimente, potrivit alba24.ro.

În marile orașe ale României, invitații pun cel puțin 800 de lei de persoană în plic, în cazul prietenilor, în timp ce rudele și apropiații mirilor ajung să plătească dublul acestei sume. În alte orașe mai mici, nuntașii pun în plic 600 de lei de persoană.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Are în plan Mihai Mitoșeru să facă pasul cel mare cu Oana Roman? Cum s-a ajuns aici: "Intr-adevăr suntem acolo unul pentru celălalt când unul are o problemă indiferent..."

Mirii organizează nunți mai restrânse

Pentru a nu se trezi cu mese goală la nuntă, mirii aleg să restrângă lista de invitați, astfel încât aceasta să cuprindă doar prieteni apropiați și membrii ai familiei.

„Mereu le spun mirilor mei atunci când își pregătesc listele să o facă cu mare atenție, mai ales la evenimentele mari, pentru că rata de refuz s-ar putea să fie mai ridicată decât la cele mici.

Invitații aleg să se revanșeze față de ei cu un plic, de cele mai multe ori suma primită în plic este mai mică.”, a explicat Anamaria Șuteu, organizator de nunți.

Citește și: De ce Mihai Găinușă a ales să aibă o nuntă fără dar. Omul de televiziune a avut nevoie de dispensă de la Patriarhul Teoctist: „Sunt acoperit din punct de vedere spiritual”

Ștefania și Dan au spus deja „DA” în fața ofițerului de stare civilă, iar acum așteaptă cu nerăbdare nunta pe care au organizat-o cu grijă. Tinerii căsătoriți se așteaptă ca la evenimentul lor să vină aproximativ 300 de invitați, însă și-au luat și o marjă de eroare de 30- 40 de persoane, ceea ce înseamnă 10- 15%, potrivit stirileprotv.ro.