Cum amenajezi dormitorul daca cel mic doarme cu voi? Al 3-lea truc este esential pentru un somn odihnitor!

Sunteti constransi de spatiul limitat din casa voastra, iar cel mic nu are propria sa camera? Din contra, micutul vostru doarme cu voi, uitand in fiecare seara ca are un dormitor doar pentru el?

Atunci ar trebui sa stiti cum anume sa amenajati dormitorul astfel incat atat voi cat si cel mic sa aveti parte de confort. Iti spunem cateva trucuri de amenajare de care sa tineti cont daca impartiti aceeasi camera cu copilul! Al 3-lea este esential pentru un somn odihnitor!

 

Delimiteaza zonele din camera

E foarte important sa segmentezi vizual zonele din camera, in functie de activitatile pentru care sunt folosite. Nu uita ca, daca locuiti in aceeasi camera cu cel mic, este nevoie sa ii creati un spatiu pentru joaca, poate chiar si un mic birou pentru a colora, si in acelasi timp sa aveti suficienta intimitate si confort pentru a va odihni. In plus, nu uita de spatiul destinat depozitarii.

O idee foarte interesant de a delimita aceste zone astfel incat voi sa aveti intimitate, iar cel mic sa se bucure si el de particica sa de camera desprinsa dintr-un basm este sa pozitionati patutul sau intr-un colt al camerei, incastrandu-l in perete. Accesorizat cu perdelute colorate, veti obtine un rezultat foarte asemanator cu cel din imagine!

 

Alege mobila corespunzatoare

In cazul in care cel mic doarme in aceeasi camera cu voi, apare o alta intrebare: va dormi in acelasi pat sau va avea un patut doar pentru el? Oricare ar fi varianta norocoasa, sfatul nostru este sa alegeti mobila pe comanda Bucuresti la preturi accesibile, deoarece in acest mod veti avea o mai mare libertate in a personaliza mobilierul, in functie de configuratia camerei, de necesitati si de dorinte. Un alt motiv pentru care sa optati pentru mobila la comanda este tocmai pentru a putea obtine o camera versatila; pentru ca spuneam mai sus ca in dormitor va fi nevoie si de un loc doar al vostru, si de un spatiu dedicat celui mic, precum si de ceva loc pentru a depozita obiectele personale si hainele, iti propunem sa incerci acest mic artificiu in alegerea mobilierului: paturi suprapuse, dar de dimensiuni diferite - unul mic pentru copil si unul mare pentru adulti!

Amenajarea biroului, spatiul comun pentru parinti si copil

Spuneam in primele randuri ale acestui articol ca, in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, cel mic vrea sa doarma in camera parintilor, dormitorul va deveni in acelasi timp si spatiu de joaca si de studiu sau de lucru, dupa caz. Asadar, amenajarea unui birou reprezinta un loc comun care nu trebuie sa lipseasca dintr-o astfel de camera. Pentru putina inspiratie, iti sugeram ideea utilizata in poza de mai jos!

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies