CRIZA DIN SIRIA - Serviciile de securitate: "Ne asteptam la un atac in orice moment"

CRIZA DIN SIRIA - Serviciile de securitate: Ne asteptam la un atac in orice moment

François Hollande si Barack Obama au indemnat vineri comunitatea internationala sa transmita un "mesaj puternic" regimului lui Bashar al-Assad, pe care il considera "responsabil" de masacrul chimic de la 21 august, a anuntat Palatul Elysée intr-un comunicat, relateaza AFP.

"Cei doi sefi de stat au convenit ca membrii comunitatii internationale nu pot tolera folosirea armelor chimice, ca ei trebuie sa considere responsabil regimul sirian si sa transmita un mesaj puternic de denuntare a acestei utilizari", a armamentului chimic, a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat, dupa cateva ore de la o conversatie telefonica intre cei doi lideri.

 

 

Ei "au discutat vineri, 30 august 2013, despre folosirea armelor chimice pe 21 august de catre regimul lui Bashar al-Assad", a anuntat presedintia franceza, o formulare care sugereaza ca responsabilitatea regimului nu le mai provoaca vreun dubiu.

 

Citeste si: BOMBA SERII! Tătaru a spus-o direct: Ei sunt printre cei mai expuși la infectare! - capital.ro

"Aliati apropiati si prieteni", se subliniaza in comunicat, presedinta subliniind ca "Franta si Statele Unite vor continua sa se consulte pe tema Siriei si tuturor celorlalte probleme care pun in joc securitatea internationala".

 

In urma acestei conversatii telefonice, care a inceput spre ora locala 18.15 (19.15, ora Romaniei) si care s-a prelungit trei sferturi de ora, cei doi presedinti au ajuns la concluzia ca "impartasesc aceeasi certitudine cu privire la natura atacului chimic si responsabilitatea neindoielnica a regimului" Bashar al-Assad, a declarat o sursa din anturajul sefului statului francez pentru AFP.

 

Citeste mai mult aici!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies