Crin Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

Crin Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat, marti, legea de modificare a Legii referendumului, a anuntat Administratia prezidentiala.

Potrivit Mediafax, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marti, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii referendumului. Crin Antonescu anunta, luni, ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum au decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

"Am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului asa cum a fost ea votata de Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala", declara Antonescu.

Curtea Constitutionala a decis, in urma cu o saptamana, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate