Craiova bate Parisul! Capitala Olteniei se scaldă într-o mare de lumini! Primăria are de gând să ia și anul acesta fața marilor capitale europene, așa că a dat startul Târgului de Crăciun, cu șase săptămâni înainte!

,

Peste două milioane de beculețe, dublu față de anul trecut vor arde până după Sfântul Ion la Târgul de Crăciun din Craiova!

În condițiile în care Europa ne recomandă stingem lumina și să mai punem o pătură în plus pentru a face economie la energie, capitală Olteniei deja se scaldă într-o mare de lumini. Primăria vrea de gând să ia și anul acesta fața marilor capitale europene, așa că a dat startul Târgului de Crăciun, cu șase săptămâni înainte.

Târgul este decorat cu peste două milioane de beculețe, dublu față de anul trecut, care vor arde până după Sfântul Ion și vor aduce probabil bucurie zecilor de mii de turiști așteptați la Târgul de Crăciun din Craiova.

Nu va fi problema cu factură, spune convinsă, primărița Lia Olguța Vasilescu. Instalațiile luminoase, spune aceasta, care a și calculat, vor consumă aproximativ cât 12 calorifere electrice.

Craiova bate Parisul! Capitala Olteniei se scaldă într-o mare de lumini

Într-o zi din mijlocul lunii noiembrie, când parcă e prea devreme până și pentru Sfântul Nicolae, oltenii au rupt gură târgului și au dat startul sărbătorilor de Crăciun. Făcură ce făcură, strânseră banii, calculară și ajunseră la concluzia că trebuie să facă un târg cum nu mai are nimeni. Întins pe un kilometru pătrat, decorat că-n povești, îmbrăcat în două milioane de beculețe și dirijat din umbră de Lia Olguța Vasilescu, primărița de fier a Craiovei.

Citește și: Copilărie în sărăcie! Aflați povestea cutremurătoare a cinci frați sărmani, abandonați de mama! Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu de imaginat

„Noi am anunțat primii că vom deschide pe 11 noiembrie! Ne-a preluat și Sibiul, în sensul că au venit și ei imediat și au anunțat dată de 11 noiembrie! Ani la rând a fost cel mai important Târg de Crăciun din România, cel de la Sibiu, anul acesta nu mai este, cu părere de rău și nu mai este niciun alt Târg de Crăciun din România care să fie peste cel al Craiovei! Numărul instalațiilor este dublu față de anul trecut! Trebuie să fie un efort dar este un efort mic!”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu.

O echipa Asta-i România a ajuns la Târgul de Crăciun din Craiova pentru a află care sunt și părerile locuitorilor veniți să vadă cum a fost decorat anul acesta. Prinși în năvodul de lumini, unii au uitat să se mai gândească la factură, la scumpiri, la economie, însă vorba aceea: odată în an este Crăciunul și de ce să nu ne lepădăm de toate grijile care ne apasă zilnic.

Citește și: „Urzeala tronului” de la Târgoviște! Un locuitor al orașului a fost amendat după ce a instalat în curtea blocului o toaletă ecologică! Iată cum au reacționat autoritățile locale!

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Copilărie în sărăcie! Aflați povestea cutremurătoare a cinci frați sărmani, abandonați de mama! Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu...

Caz incredibil în Turcia: Un vânător a murit după ce a fost împușcat de propriul câine

Copilărie în sărăcie! Aflați povestea cutremurătoare a cinci frați sărmani, abandonați de mama! Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu...

Andra Gogan, mărturisiri uluitoare din culisele familiei sale! „Am început de super jos, n-aveam bani!” Iată ce anume a motivat-o pe îndrăgita artistă să lupte pentru cariera ei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies