Coșmar la o cazare din Brașov! Doi adulți și 15 copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncarea din unitate: „Li s-a făcut rău, au vomitat”

Author: Lavinia Medrea

 Doi adulți și 15 copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncarea din unitate

Sursa: PixaBay

Excursie de coșmar pentru 15 copii și doi adulți plecați în Săcele, Brașov! În timp ce se aflau în tabără, cele 17 persoane s-au ales cu o toxiinfecție alimentară în urma preparatelor pe care le-au consumat.

Dintr-un grup de 40 de persoane plecate într-o tabără, doi adulți și 15 copii s-au trezit cu o toxiinfecție alimentară. Coșmarul a început la ora 03:00 dimineața. 

Doi adulți și 15 copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară 

Mai multe ambulanțe SMURD Brașov și SAJ Brașov s-au deplasat la fața locului. Potrivit ISU Brașov,  „copiii prezentau vărsături şi alte simptome de toxiinfecţie alimentară, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol. În prezent, autorităţile încearcă să stabilească din ce motiv au apărut aceste simptome şi cine se face vinovat pentru producerea acestui incident”.

Citește și: 2.000 de lei pentru „ciorbă cu apă din hazna”. Copiii plecați în tabără la schi, în Brașov, au ajuns direct la spital, după o vacanță de coșmar

Un caz asemănător a avut loc tot în cazul unei tabere, unde o ciorbă a fost făcută cu apă care nu era potabilă.

Citește și: Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!

„Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna, mai pe scurt. Înţeleg că apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei să se spele pe dinţi, să îşi facă duş, le-a fost şi servită la masă. Nişte crenvurşti care nu prea erau crenvurşti. Li s-a promis muşchi de vită care de fapt era parizer. Chestii româneşti”.

Citește și: Un bărbat și-a dat foc, în Constanța, la marginea unei păduri. Bărbatul fusese dat dispărut de familie

„A simţit că mirosea mâncarea urât. Nu a putut să se spele pe dinţi pentru că mirosea foarte urât apa şi s-a oprit, nu a mâncat”, a declarat mama unui alt copil care a avut de suferit în acest caz.

ALIMENTATIA IN VACANTA. Ce e bine sa mananci la mare VIDEO

Mâncare necomestibilă, gătită în apă nepotabilă

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă.

Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a declarat unul dintre profesorii care au organizat tabăra.

Inspectorii ANPC au constatat că pensiunea nu dispunea de apă curentă, așa că au încercat să dea de proprietar, care nu era disponibil atunci.

„Igienico-sanitar nu existau condiţii pentru desfăşurarea activităţii. Era mizerie şi nu exista apă curentă, motiv pentru care clar vom dispune închiderea unităţii, dar să vină administratorul. Nu aveau cu cine să încheie procesul verbal”, a declarat Elena Claudia Bularca, director DSP Braşov.