Cine este voluntarul italian SMURD care a accidentat mortal un bărbat într-un sat din Maramureș. A fugit de la locul accidentului și s-a întors de două ori

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2024, 02:25

Cine este voluntarul italian SMURD care a accidentat mortal un bărbat 

Sursa: Facebook Alberto Cristaudi - colaj Kanal D

Noaptea trecută, pe DN 1C, în apropierea localității Lăpușel, un voluntar italian, cunoscut pentru activitatea sa în cadrul SMURD și Salvamont a fost implicat într-un accident mortal.

Alberto, cunoscutul voluntar, a plecat de la locul incidentului și nu i-a oferit ajutor victimei decedate, în vârstă de 45 de ani. 

Cine este voluntarul italian SMURD care a accidentat mortal un bărbat 

„La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel.

Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare” , a transmis IPJ Maramureş.

Citește și: VIDEO Momentul în care un tânăr de doar 23 de ani s-a aruncat în fața unui autobuz pe bulevardul Magheru

După ce s-a identificat pe camerele de supraveghere mașina, polițiștii au demarat o căutare a șoferului. După ore de cercetări, s-a emis o notificare la frontieră pentru a opri posibila părăsire din țară a voluntarului. Șeful Poliției Rutiere a încercat să-l sune de mai multe ori pentru a-l convinge să se predea.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore. În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai precizează IPJ Maramureş.

Alberto Cristaudi, fost salvamontist, paramedic SMURD și scafandru profesionist în Maramureș, în prezent salvamontist în Sinaia, este cel care a provocat accidentul.

Acesta a declarat că s-a întors de două ori la locul tragediei pentru a găsi victima în fața anchetatorilor, dar spune că n-a observat nimic în jur și a presupus că a lovit un câine. Dat fiind faptul că n-a găsit pe nimeni, a decis să plece de la locul accidentului.

Citește și: „S-a dus la baie și a vomitat cheaguri”. Cine este Andreea, adolescenta de 15 ani din Vrancea care și-a pierdut viața, după ce medicii i-au spus că are o răceală banală când problema a mai apărut

„Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului” , a declarat IPJ Maramureş.

Cum a devenit cunoscut Alberto Cristaudi

Alberto locuiește în România de 18 ani și a devenit cunoscut după un interviu în care și-a explicat decizia de a locui în țara noastră.

După trei zile de vizită, s-a îndrăgostit iremediabil de frumusețea meleagurilor românești. 

„Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi, într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e acasă”, povestea Alberto, în interviul acordat în 2022.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!