Coronavirus - Olimpiadele scolare si competitiile sportive au fost suspendate de ministrul Educatiei

,

Desfăşurarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive a fost suspendată, până la o dată care va fi anunţată, în urma unei decizii a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.


In articol:

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a convocat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

Potrivit MEC, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existenţa acestora, monitorizând situaţia.

" Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educaţiei şi cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior", scrie în comunicatul transmis, luni, de MEC.

În cadrul videoconferinţei a fost discutată şi Procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Acest articol se impune şi tuturor elevilor/studenţilor/cadrelor didactice care se întorc din ţările menţionate, precizează MEC.

Citeste si: Tara in care Coronavirus va ucide 100.000 de oameni. "Va exista o perioada indelungata in care ne vom confrunta cu aceasta epidemie"

Citeste si: Medicii italieni au făcut anunțul despre coronavirus: "Pregătiți-vă!" Care este avertismentul autorităților?

Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Monica Anisie a subliniat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

" Menţionăm că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", mai scrie în comunicat.

Citeste si: Gabriela Firea vrea sa se inchida scolile, dupa aparitia a doua cazuri de coronavirus in Bucuresti

Citeste si: Coronavirus- Romania suspenda zborurile spre si dinspre Italia. Inchiderea scolilor se discuta luni in Comitetul Ntional pentru Situatii de Urgenta

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lidia Buble, goală pe instagram! Imaginea care a încins imaginația fanilor

Viktor Orban le dă lecții nemților, după ce au vrut să ilumineze Allianz Arena în culorile LGBT: Nu este o decizie de stat. Educația copiilor se face în familie

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Horoscop 10 martie 2020. Zodia care primeste o veste proasta la serviciu

Philip a dezvaluit ca Ligi a vorbit cu Gabriel! Acesta a recunoscut: "I-am spus ca o plac"! Jigniri dure intre Philip si Ligi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies