Medicii italieni au făcut anunțul despre coronavirus: "Pregătiți-vă!" Care este avertismentul autorităților?

,

Doctorii italieni au lansat un avertisment referitor la evoluția cazurilor de coronavirus la nivelul Europei. Prin intermediul unei scrisori adresate Societății Europene de Medicină Intensivă, specialiștii atenționează că, în perioada imediat următoare, poate crește numărul pacienților care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Temutul coronavirus face tot mai multe victime în zona Italiei, acesta fiind principalul motiv pentru care autoritățile au decis să tragă un semnal de alarmă. Medicii din nordul Italiei au raportat o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri în rândul persoanelor tinere, peste 46 de ani.

Citeste si: Coronavirus- Se inchid sau nu scolile? Cand se ia decizia si cine cere suspendarea cursurilor in toata tara

Având în vedere aceste detalii, mai mulți experți de la Universitatea din Milano au redactat o scrisoare prin intermediul căreia au anunțat că pot apărea dificulăți în tratarea pacienților diagnosticați cu

coronavirus în contextul în care aceștia vor avea nevoie de terapie intensivă. 

"Ne confruntăm cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensivă. E vorba de o proporţie de până la 10 la sută.  Vrem să lansăm un avertisment puternic: Pregătiţi-vă!", a fost avertismentul medicilor italieni, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Coronavirus- Romania suspenda zborurile spre si dinspre Italia. Inchiderea scolilor se discuta luni in Comitetul Ntional pentru Situatii de Urgenta

Medicii italieni au precizat că majoritatea pacienților au avut nevoie de îngrijiri speciale în secția de terapie intensivă din cauza faptului că plămânii lor au cedat. Specialiștii sunt de părere că este nevoie ca la nivel european, medicii să fie instruiți pentru a oferi îngrijiri de specialitate pacienților aflați în stare gravă.

În Italia, 7.375 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar dintre acestea 366 și-au pierdut viața, în doar 24 de ore ajungându-se la 133 de decese.

Medicul Giuseppe Nattino din provincia nord-italiană Lecco a precizat că în spitalul în care lucrează, majoritatea pacienților au prezentat probleme respiratorii, pacienții tineri fiind în număr tot mai mare.

"Acum o săptămână am deschis o secţie de terapie intensivă cu o capacitate de 6 paturi pentru pacienţii critici. În două zile unitatea noastră era plină, aşa că a trebuit să o extindem la 10 paturi.

S-a umplut în aceeaşi după-amiază. Acum plănuim să unim secţiile de cardiologie cu cele de terapie intensivă  pentru a ne mai putea folosi de încă 10 paturi.", a spus Giuseppe Nattino.

Citeste si: Suspiciune de coronavirus în Guvernul României. Anunțul făcut de autorități

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus - Se inchid sau nu scolile? Cand se ia decizia si cine cere suspendarea cursurilor in toata tara

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Coronavirus - Romania suspenda zborurile spre si dinspre Italia. Inchiderea scolilor se discuta luni in Comitetul Ntional pentru Situatii de Urgenta

Gabriela Firea vrea sa se inchida scolile, dupa aparitia a doua cazuri de coronavirus in Bucuresti

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies