Coronavirus Italia - Ce aveau in comun oamenii care au murit. Studiu pe 18.641 de pacienti

,

Ultimul raport publicat pe site-ul oficial de căre Institutul Superior al Sănătății din Italia (ISS) la data de 13 aprilie prezintă principalele caracteristici ale celor care au decedat în urma infecției cu COVID-19.


In articol:

Pentru realizarea studiului, a fost analizat un grup de 18.641 de pacienți.

Potrivit raportului, vârsta medie a celor care au decedat în urma infecției cu coronavirus era de 79 de ani. Dintre aceștia, doar 6.339 (34%) erau de sex feminin. Vârsta medie a celor care au murit este cu cel puțin 15 ani mai mare comparativ cu cea a persoanelor care au fost confirmate pozitiv (vârstă medie – pacienți decedați: 79 de ani, pacienți conformați pozitiv: 62 de ani).

Femeile care au decedat ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 aveau o vârstă medie mai înaintată (83 de ani) față de cea a bărbaților (79 de ani).

De asemenea, a fost ales un eșantion de 1.596 de pacienți ale căror dosare medicale s-au putut analiza pentru a stabili câte afecțiuni prezentau înainte de infectarea cu COVID-19. Astfel, s-a observat că în medie aceștia aveau trei afecțiuni. 53 de pacienți (3,3%) nu sufereau de nicio boală, 231 (14,5%) sufereau de o singură boală, 331 (20,7%) sufereau de două boli și 981 (61,5%) sufereau de cel puțin trei boli. 93% dintre pacienții care au fost internați prezentau simptome specifice infectării cu coronavirus. Cele mai frecvente simptome au fost febra și tusea, urmate de diaree și hemoptizie. În 107 din cazuri (7%), simptomele pe care aceștia le prezentau nu au putut fi asociate virusului.

Durata medie dintre momentul când au apărut primele simptome și până în momentul decesului a fost de 10 zile, iar dintre momentul când au apărut primele simptome și internarea la spital, de 5 zile.

Această durată se prelungește cu 4 zile pentru cei care au fost internați la secția de terapie intensivă.

La data când s-a realizat studiul, 217 (1,2%) dintre cei 18.641 de pacienți decedați aveau vârsta sub 50 de ani, dintre care 47 aveau vârsta sub 40 de ani (32 de bărbați și 15 femei cu vârsta între 5 și 39 de ani). Dintre aceștia, 33 sufereau deja de boli grave, iar 8 nu sufereau de nicio boală. Dosarele medicale a ultimilor 6 nu au fost disponibile, potrivit redactia.ro

Citeste si: Italia are vaccin impotriva coronavirusului. Cand incep testarile pe oameni

Citeste si: Peste 2 milioane de cazuri de coronavirus in lume! La cate decese s-a ajuns

Citeste si: De ce mor oamenii infectati cu coronavirus? Medicii spun ce se intampla cu adevarat

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Legea educatiei a fost modificata. Invatamantul se poate desfasura online. Ce se intampla cu tezele si admiterile

Circ uriaș - Amalia Bellantoni a descins la Poliție: a reclamat că s-a trezit cu profil pe un site de escorte!

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Concediu medical, noile modificari privind conditiile de acordare a concediilor medicale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies