Copil mofturos si cu un comportament agresiv? Irina Petrea are sfaturile la indemana VIDEO

Familia Nicolae din Bucuresti se confrunta cu o mica problema. Fetita lor, Ioana, are 2 ani si 4 luni. Este dificil uneori sa te intelegi cu ea si are un comportament agresiv cand vine vorba de jucarii si alti copii.

Ioana este posesiva si obisnuieste sa imbranceasca alti copii, uneori chiar ii loveste pentru a se juca numai ea cu jucariile.

Cealalta familie inscrisa la emisiunea "Cei 7 ani de acasa" se numeste Enache si este din Giurgiu. Au 2 fetite pe nume Mihaela si Cristiana.

Ioana nu a reusit sa se inteleaga cu cele doua fetite ale familiei Enache. Marul discordiei era mereu cate o jucarie.

Parintii s-au grabit sa intervina in cearta copiilor, lucru care a fost taxat de Irina Petrea. Pe de alta parte, pedagogul nu a putut sa nu observe faptul ca prezenta micutei Ioana devenea din ce in ce mai indezirabila. Certuri, plansete si imbranceli erau la ordinea zilei.

"Ioana are un comportament din ce in ce mai indezirabil e din ce in ce mai agresiva pentru ca vede ca asa are castig de cauza", a declarat Irina Petrea.

In asemenea situatii este recomandat sa ii invatam pe copii sa se joace pe rand cu jucariile. Daca nu accepta si apar plansete si imbranceli, trantit pe jos, etc, copilul trebuie luat si lasat intr-un loc unde sa se linisteasca. Nu trebuie tinut in brate cat timp plange.

Cand se linisteste, ducem copilul din nou la locul de joaca. E important sa inteleaga ca nu trebuie sa traga de o jucarie sau sa planga daca vrea sa o obtina. Parintii trebuie sa-i invete sa ceara frumos, sa spuna "te rog" inca de la varste fragede.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate