Contactul sexual în timpul menstruației, periculos sau nu? „Se știe foarte clar că există o cantitate de sânge care ajunge în cavitatea abdominală”

,
menstruatie
menstruatie

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie, a fost miercuri, 22 aprilie, invitata unei noi transmisii LIVE Avantaje.

Medicul i s-a alăturat Florentinei Mușat, redactor-șef revista Avantaje, pentru a discuta despre problemele ginecologice ale femeilor în perioada izolării impuse de pandemia de coronavirus.

Întrebată ce pot face femeile în cazul unei menstruații abundente, cu cheaguri și dureri, Dr. Elvira Brătilă a răspuns:

„În primul rând, în cazul acestor simptome, este bine să se solicite un consult medical de specialitate pentru a se afla dacă este vorba despre existența unei patologii care poate să dea simptomele acestea.

Spre exemplu, fibromul sau adenomioza (mucoasă uterină implantată în peretele uterin) provoacă sângerări.

Adenomioza poate da sângerări uneori mai zgomotoase decât cele date de fibromul uterin și asociate cu dureri menstruale (se numește dismenoree).

Sau, poate să existe endometrioză, mucoasă uterină implantată la nivelul pelvisului sau în cavitatea abdominală, care poate da dureri foarte mari la menstruație”.

În astfel de situații, Dr. Elvira Brătilă sfătuiește femeile să-și ia toate măsurile de precauție și prevenție și să apeleze la ajutorul medicului, fie online, fie prin deplasarea în siguranță la un cabinet.

Citește continuarea pe avantaje.ro.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum va arăta România după pandemie? Ion Cristoiu: "Groaznic! Va fi un dezastru!"

'REGE' pe TikTok, tâlhar în viața reală - Ștefan de la Craiova a ajuns în arest după ce a jefuit o femeie în propria casă

Bomba zilei! Alex Bodi este jurnalist la o publicație importantă din Germania! Câți bani încasa lunar de la nemți și mai ales pentru ce

Cum a decis Ion Cristoiu să devină ziarist: "Eram sluga părinților"

Vezi online serialul "Nemilosul Istanbul" subtitrat în limba română - Episodul 37, sezonul 1, marti, 1 decembrie - VIDEO. Seniz il infrunta pe Agah!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies