Concedieri masive făcute de giganții IT. Google a concediat peste 12.000 de angajați

Author: Bianca Vidoi

Google a concediat peste 12.000 de angajați

Sursa: PixaBay

Google, Apple, Microsoft sau Amazon sunt doar câteva nume importante din lumea IT ce au anunțat reduceri importante ale personalului.

Doar săptămâna aceasta, peste 40.000 de angajați au fost anunțați de concedierea lor, iar numărul acestora va crește

până în luna martie a anului 2023.

Citește și: Aproximativ 5 milioane de persoane utilizează parola “password” în 30 de țări ale lumii

Giganții IT anunță concedieri masive

În ultimele săptămâni, giganții IT au început să anunțe, pe rând, cum vor elibera mii de posturi. Acest lucru se întâmplă deoarece în perioada pandemiei de coronavirus, pentru

a face față comenzilor, unele companii au fost nevoie să facă angajări în masă, Amazon ajungând să aibă în acea perioadă 1,54 de milioane de angajați.

Microsoft este una dintre cele mai cunoscute firme IT, care se luptă cu anumite probleme financiare după criza economică, iar măsura pe care au fost nevoiți să o ia a fost reducerea personalului, adică a aproximativ 10.000 de persoane. Directorul general Microsoft a anunțat că până la

sfârșitul anului fiscal 2023 vor reduce forța de muncă globală cu 10.000 de angajați.

Amazon este o altă companie ce a fost nevoită să își reducă personalul, doar săptămâna aceasta renunțând la 18.000 de angajați din Statele Unite, Canada și Costa Rica. Directorul general al Amazon a anunțat la începutul acestei luni reduceri de personal de 6% din cei 330.000 de angajați ai companiei.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Doar în această săptămână, Microsoft, Alphabet, compania care deține Google și Amazon au anunțat aproximativ 40.000 de persoane să își caute alt loc de muncă, iar următoarea companie ce anunță o reducere a personalului este Apple.

Citește și: Potrivit analiștilor piața calculatoarelor s-ar putea să își revină până la sfârșitul anului 2023

În România, industria IT susține peste 6% din PIB

Industria IT susține peste 6% din produsul intern brut, mai exact 13,6 miliarde de euro, arată datele unui studiu realizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Din această sumă uriașă, 8,8 miliarde de euro reprezintă excedentul brut de exploatare, taxe și cheltuieli de personal, cele 2,6 miliarde de euro tranzacțiile economice cu furnizori români ai întreprinderilor din industrie, iar 2,2 miliarde de euro reprezintă salariile cheltuite în economia națională.

Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

„Știm cu toții că industria IT este unul dintre pilonii de bază ai dezvoltării economice a României, că  specialiștii noștri sunt printre cei mai buni din lume și, cu toate că industria crește constant și aduce contribuții relevante la bugetul de stat, ne confruntăm în continuare cu un deficit al forței de muncă. Am realizat acest studiu tocmai pentru a avea o imagine exactă a industriei și pentru a prezenta diferite scenarii de evoluție a industriei în următorii patru ani. În funcție de măsurile care se iau sau nu cât mai curând, România poate deveni un hub tehnologic în regiune sau își poate pierde competitivitatea raportat la industria IT, cu efecte considerabile pentru economia națională, în ambele situații”, a anunțat Președinte ANIS, Mihai Matei, potrivit startupcafe.ro.

Citește și: Smartphone, TV, PC, Inteligenta artificiala- cum vor arata in 2023?

Sursa: playtech.ro 

 


Tensiunile au atins cote maxime în Casa iubirii! Bianca i-a declarat război lui Robert și a lansat replici acide la adresa lui! „Mi-a plăcut la început! Dar când l-am cunoscut nu mi-a mai plăcut, că nu e doar un ambalaj!” Iată cum a reacționat Mihaela, care abia și-a stăpânit lacrimile, mascându-le cu un zâmbet fals!