Cometa verde va putea fi văzută astăzi cu ochiul liber! Steaua căzătoare trece pe lângă Pământ o dată la 50.000 de ani

Author: Lavinia Medrea

Steaua căzătoare trece pe lângă Pământ o dată la 50.000 de ani

Sursa: Twitter @hsss_sa - edit Kanal D

Cometa verde trece pe lângă Pământ o dată la 50.000 de ani, iar astăzi poate fi văzută cu ochiul liber. Iată în ce zone poate fi admirată!

Dacă sunt condiții meteo favorabile, cometa verde poate fi

văzută în zone precum Indonezia, cu ajutorul unui binoclu. Coama stelei are o lungime de 50.000 de kilometri și are o nuanță verde atunci când lucește, datorită unui gaz produs din interacțiunea cu căldura de la razele solare, spun specialiștii.

Cometa verde poate fi văzută astăzi cu ochiul liber

Astăzi, 1 februarie 2023, cometa C/2022 E3 (ZTF) se va afla la 42 de milioane de kilometri depărtare de Pământ, și

va putea fi văzută cu ochiul liber

Citește și: Lună Plină februarie 2023: Zodiile care vor avea parte de o surpriză majoră. Luna Plină a Zăpezii înlătură obstacole

În urmă cu 12 luni, în martie 2022, astronomii au văzut prima oară lumina verde a cometei şi coada de praf aurie

utilizând echipament de la Observatorul Zwicky Transient. 

Cometa verde trece pe lângă Pământ o dată la 50.000 de ani

Este posibil ca steaua verde să rămână vizibilă chiar și în a doua săptămână a lunii februarie, dar astronomii au estimat că până în aprilie cometa va fi mai aproape de Soare, iar lumina ei va scădea, astfel că va fi greu de văzut chiar și cu telescopul.

„Este foarte greu de anticipat chiar şi cea mai luminoasă cometă, însă astronomii au urmărit traseul cometei C/2022 E3 (ZTF) încă de când aceasta a fost descoperită în luna martie a anului 2022, şi previziunea prezentă este că ar putea atinge magnitudinea +6- limita a ceea ce poate fi observat cu ochiul liber- sau chiar puţin mai luminoasă când va fi cel mai aproape de Pământ, la 1 februarie”, a spus Tania de Sales Marques, astronom la Observatorul Regal din Greenwich în Marea Britanie.

Citește și: Asteroizi capabili sa anihileze orase! Ce s-a descoperit?

Astronomul a mai precizat că „această cometă urmează, în general, direcţia lui Polaris, Steaua Nordului, unde o vom putea repera la începutul lunii februarie. Până atunci ar trebui să fie vizibilă pe cerul nopţii”.

Sebastian Chitoșcă, detalii cutremurătoare despre accidentul fratelui său:

Este o șansă unică în viață pentru a observa cometa verde, deoarece aceasta trece pe lângă planeta Pământ doar o dată la 50.000 de ani.