Perseide 2022. Locurile perfecte din care poți vedea ploaia de stele

,
locuri din care poti vedea Perseidele

Perseidele pot fi observate în această lună

[Sursa foto: unsplush]

Luna august nu ne dezamăgește și vine cu o spectaculoasă ploaie de meteoriți, numită Perseide.


In articol:

Ploaia de meteoriți sau Perseidele sunt o bucurie pentru cei pasionați de astronomie sau pentru cei care au răbdare să privescă cerul și schimbările acestuia pentru o experiență unică, împreună cu cei dragi, un moment de relaxare în natură, departe de luminile și zgomotele din zonele urbane.

Citeste si: Când se văd cel mai bine Perseidele în 2022. Au mai rămas doar câteva zile

Spectacolul Perseidelor va avea loc în perioada 11-13 august

locuri din care poti vedea Perseidele

Perseidele se pot observa între 11 și 13 august

[Sursa foto: unsplush]

Persitele au ca perioadă de activitate perioada 17 iulie-26 august, timp în care se pot observa și meteori care par că vin din constelația Perseus. Maximul curent în care Perseidele pot fi admirate cel mai clar la data de 11 august, la miezul nopții și 13 august, în jurul răsăritului.

Asta înseamnă că există trei zile în care vor putea fi văzute cele mai multe stele căzătoare. În noaptea de 11 spre 12 august este panta ascendentă a curentului, maximul atingându-se în noaptea următoare, iar în noaptea de 13 spre 14 august este panta descendentă.

Citeste si: Perseide 2022. Ce sunt, de fapt, Perseidele și când apar pe cer. Fenomenul spectaculos care poate fi urmărit cu ochiul liber

Aceste detalii ne arată că cele mai multe stele pot fi observate după miezul nopții, însă este o mică problemă, luna se află în faza de Lună Plină, ceea ce înseamnă că este vizibilă și luminoasă toată noaptea, făcând ploaia de meteoriți să fie mai greu de observat.

Locuri din care poți vedea spectacolul de pe cer

locuri din care poti vedea Perseidele

Unde poate fi observată ploaia de meteoriți

[Sursa foto: unsplush]

Locurile care sunt recomandate pentru observarea acestor tipuri de evenimente sunt cele cu cer curat, lipsite de luminile prezente adesea în orașe. De aici reiese că orașele nu sunt cele mai bune locuri pentru observarea meteoriților, însă dacă vreți să aveți parte de acest eveniment împreună cu familia sau prietenii, într-un loc care se află, de preferat, la țară sau la munte.

Citeste si: Solstițiu de vară 2022. Pe ce data pică cea mai lungă zi a anului 2022

Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Pentru a îi observa mai clar trebuie să stați întinși pe spate și să aveți răbdare să priviți cerul cel puțin o oră. Cu cât observați mai mult cu atât vedeți mai mulți meteori. Desigur, uneori este binevenită o pauză scurtă pentru dezmorțire.

 

Surse: astro-urseanu.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ultimă oră! Florin Salam ar fi internat și trecut pe oxigen! Primele declarații ale Roxanei Dobre

Vladimit Putin a bătut cu pumnul în masă, la întâlnirea cu Lukașenko: 'Occidentul ar trebui să ne trateze cu respect'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 11 august 2022. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Report de peste 1,5 milioane euro la Loto 6/49

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies