Colectiv. Ce se intampla la patru ani de la dezastrul care a indoliat Romania

Author: L.S.
Actualizat: 24 nov 2020, 06:00

Colectiv, patru ani. Dezastrul din noaptea de 30 octombrie 2015 a indoliat Romania. Ce se intampla la patru ani de la incendiul care a ucis 65 de oameni

Astăzi este o zi dureroasă pentru România.

Patru ani s-au scurs de la tragedia din clubul Colectiv, dar autorităţile par că nu au învăţat nimic în tot acest timp. O recunosc chiar ele: ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unui număr atât de mare de victime. Nici echipele de salvatori, nici în spitale.

Colectiv. Ce se intampla la patru ani de la dezastrul care a indoliat Romania

Incendiul de la Colectiv a scos la iveală un adevăr crunt.

O dovedesc şi ultimele imagini surprinse în clubul morţii, o radiografie a modului dezastruos în care s-a intervenit în noaptea de 30 octombrie 2015. Înregistrările cutremurătoare vor fi acum analizate de procurorii militari. Dar supravieţuitorii şi rudele celor care au murit şi-au pierdut speranţa că vinovaţii vor fi traşi la răspundere, scriu jurnalistii de la a1.ro

Intervenția de la Colectiv, detalii șocante.

În timp ce răniţii îşi strigau durerea, întinşi pe asfalt, salvatorii erau confuzi şi păreau că nu ştiu cum să acţioneze. Tinerii arşi erau transportaţi pe paleţi sau căraţi de mâini. Pompierii primeau indicaţii de la supravieţuitori, care salvau victime în locul lor. Haosul şi agonia surprinse în imagini nu au ajuns însă nici la Parchet, nici la Guvern. La vremea respectivă, oficialii declarau că intervenţia a decurs ca la carte.

Nici acum reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov nu au ce să îşi reproşeze.

Parchetul Militar va investiga intervenţia pompierilor militari la Colectiv. Şi gestul șefului ISU București, care a înjurat victimele decedate, va fi verificat sub acuzația de profanare de morminte.

Incendiul de la Colectiv a îndoliat o țară întreagă.

27 de tineri au pierit în noaptea incendiului. Alţi 37 s-au stins, rând pe rând, în spitale. La un an şi 9 luni de la tragedie, un alt tânăr a murit, iar bilanţul dezastrului a ajuns la 65 de morţi.

Klaus Iohannis, la locul tragediei care a zguduit România

Președintele Klaus Iohannis va depune astăzi o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia care a ucis 65 de oameni.

sursa: a1.ro si stiripesurse.ro

NASA este foarte mulțumită de gradul în care a zguduit un asteroid!

Citeste si: Monica Pop, dezvaluiri despre Colectiv: "Ceva STRANIU". Ce a facut medicul oftalmolog in noaptea fatidica

Citeste si: Raed Arafat audiat in dosarul Colectiv, la patru ani de la tragedia care a socat Romania

Citeste si: Imagini care te pot afecta emotional! Ea este Tedy, supravietuitoare a incendiului din Colectiv! A ramas mutilata, uite cum arata mainile ei, mai are doar patru degete!

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies