Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Meteorologii au anunțat care sunt zonele vizate

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 24 mai 2024, 14:04

Meteorologii au anunțat cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în România

Sursa: Pexels.com

Administraţia Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă. Iată județele afectate.

Meteorologii au emis, vineri, 24 mai, o atenționare de Cod galben. În șapte județe din România vremea va fi instabilă. Iată care sunt acestea și până când va ploua.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță instabilitate atmosferică și temperaturi ridicate: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 25 mai 2024

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

ANM a transmis că vineri, 24 mai, în intervalul ora 12:00- 21:00, în județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă

durată ale vântului și izolat grindină. Mai mult, se vor acumula cantități de apă între 20-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. 

Așadar, meteorologii anunță că în Banat, Crișana și în vestul Transilvaniei se va accentua instabilitatea atmosferică și vor apărea ploi, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar izolat va fi și grindină.

''Interval de valabilitate: 24 mai, ora 12 – 24 mai, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În Banat, Crișana și în vestul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii mai restrânse, vor fi posibile și în nord-vestul și centrul țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.'', este mesajul transmis de meteorologi, vineri, 24 mai.

Citește și: Meteorologii ANM anunță încălzire bruscă și fenomene extreme în perioada 27 mai- 24 iunie 2024