COD GALBEN de inundatii in zece judete din tara!

COD GALBEN de inundatii in zece judete din tara!

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe raurile din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Vaslui, Botosani, Maramures, Hunedoara, Bihor, Arad si Alba, care va intra in vigoare de joi dupa-amiaza pana vineri seara.

Potrivit Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) incepand de joi, ora 15:00 si pana vineri, la ora 22:00, pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Siret si Prut exista risc de producere a unor scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

 

Incepand de vineri, ora 03:00se pot produce inundatii pe unele rauri mici din bazinul superior si mijlociu al Siretului (judetele Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui), dar si din bazinul superior al Jijiei (judetele Botosani si Iasi).

 

Cresteri de debite si niveluri se pot produce izolat si în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din vestul, centrul si estul tarii, din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitatii sub forma de aversa si caracter torential, a precizat INHGA.

 

Administratia Nationala "Apele Romane" recomanda populatiei sa evite activitatile in zonele cursurilor de apa aflate sub avertizare si sa respecte indicatiile reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

 

In toate regiunile tarii, incepand cu cele din sud-vest, vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina, de joi, ora 10.00, pana vineri, la ora 18.00, potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

 

Sursa: Mediafax.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies