Cocktailuri cu lichior: 3 combinații răcoritoare pe care să le încerci

Author: Madalina Maftei

Lichiorul este un ingredient special, cu o textură aparte și o intensitate ce stimulează simțurile. Se combină de minune cu alte băuturi alcoolice și non-alcoolice, oferind rezultate pe măsura așteptărilor. Află care sunt cele mai populare cocktailuri cu lichior, cum se pregătesc acestea și ce ingrediente poți utiliza în proces, pentru a-i surprinde pe toți cei dragi cu arome uimitoare.

Alegerea lichiorului potrivit

Cauți o  bautura lichior  potrivită pentru gusturile tale și ale celor dragi? Există o gamă variată de sortimente, cu arome și texturi diferite. Acestea pot fi clasificate în funcție de ingredientele de bază, cum ar fi fructele, nucile, plantele sau crema. De exemplu, lichiorurile pe bază de fructe oferă arome și gusturi dulci, iar cele pe bază de plante pot avea arome mai amare sau mai picante.

Degustarea lichiorurilor este un pas important în procesul de alegere a celui potrivit. Poți participa la evenimente specializate, unde poți degusta diferite lichioruri pentru a-ți faci o idee despre aromele și texturile care îți plac cel mai mult. Pentru a obține informații suplimentare, consultă opinia experților din domeniu. Barmanii sunt persoanele potrivite pentru a-ți oferi recomandări și sfaturi esențiale, în acest sens.

Tehnici de preparare a cocktailurilor cu lichior

În primul rând, trebuie să alegi metoda de amestecare potrivită pentru cocktailul tău. Cele mai comune metode sunt agitarea în shaker, amestecarea cu lingura de bar sau folosirea unui blender. Pentru cocktailurile care conțin ingrediente cu texturi diferite, este recomandată agitarea în shaker sau folosirea unui blender. Pentru cocktailurile mai simple, amestecarea cu lingura de bar este suficientă.

Odată ce ai ales metoda de amestecare, trebuie să combini corect toate ingredientele.

Este important să adaugi lichiorul și celelalte componente ale cocktailului într-o anumită ordine, pentru a obține un gust echilibrat și o textură perfectă. De obicei, se începe cu adăugarea ingredientelor uscate sau aromate, cum ar fi siropurile, apoi se adaugă lichiorul, sucurile și cuburile de gheață.

După ce ai amestecat bine cocktailul, trebuie să îl servești și să îl decorezi în mod corespunzător. Este important să alegi paharul potrivit în funcție de tipul cocktailului.

De exemplu, un pahar de martini este potrivit pentru cocktailurile servite neat sau cu gheață, în timp ce un pahar highball este potrivit pentru cocktailurile cu multă gheață și lichid. Se pot orna cu felii de lime, cireșe, frunze de mentă etc.

Rețete de cocktail populare pe bază de lichior

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Printre cele mai populare rețete de cocktail pe bază de lichior se numără:

1. Margarita cream: o combinație de tequila, suc de lime și  lichior Sheridan's 0.7L, servită cu gheață și sare pe marginea paharului.

2. Cosmopolitan:  un cocktail clasic cu vodka,  lichior Sheridan's 0.5L, suc de lime și suc de afine, servit cu gheață și o felie de lime.

3. Manhattan: un cocktail cu whisky, lichior dulce și bitter, servit într-un pahar de cocktail și decorat cu o cireașă.

Interzicerea exportului de motorină de către Rusia poate fi un alt atac la Europa!

Idei de cocktail inedite și creative cu lichior

Iată câteva sugestii inspirate, pentru a putea obține cocktailuri pe bază de lichior cu arome mult mai intense:

  1. Încearcă să combini lichiorul cu ingrediente neobișnuite, cum ar fi fructele exotice sau ierburile aromatice. De exemplu, poți încerca un cocktail cu lichior în care să adaugi felii de lime și mentă.
  2.  Utilizează accente de zahăr brun, sirop de arțar sau sirop de agave, pentru o notă diferită oferită băuturii.
  3. Adaugă un ingredient picant, cum ar fi ardeiul iute sau ghimbirul, pentru a da un plus de savoare cocktailului.
  4. Combină lichiorul cu băuturi acrișoare sau amare, pentru a obține un gust echilibrat. De exemplu, poți încerca un cocktail cu lichior de portocale și suc de grapefruit.
  5.  Vino cu un element-surpriză, cum ar fi cuburile de gheață aromate sau fructele uscate, pentru a obține o anumită textură băuturii.

Dacă vrei să pregătești un meniu cu băuturi fine pentru un eveniment pe care îl organizezi, nu uita de sortimentele cu lichior. Acestea vin cu un farmec aparte și oferă experiențe senzoriale distincte, determinate de textura unică a lichiorului, dar și de notele celorlalte ingrediente dintr-o anumită formulă. Comandă online cele mai bune tipuri de lichior pentru planurile tale și apucă-te apoi de mixat. 

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.