Ciorba de urzici - reteta bunicii din Oltenia

,

Ciorba de urzici este o mancare de post extrem de usor de preparat, dar si foarte sanatoasa. Iata reteta bunicii mele din Oltenia.


In articol:

Ciorba de urzici - reteta bunicii din Oltenia INGREDIENTE:

500 g frunze de urzici
3 linguri orez
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1 radacina mica pastarnac
1 catel usturoi
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
1 lingura leustean tocat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
500 ml bors/ suc de la o lamaie

Citeste si: Reteta de post - Paste cu legume la cuptor

Citeste si: Reteta Ratatouille - cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume

Citeste si: Quesadilla - reteta mexicana

Ciorba de urzici - reteta bunicii din Oltenia PREPARARE:

Am spalat foarte bine urzicile sub jet de apa rece, le-am oparit, apoi le-am tocat mai mare, nu fin ca pentru piure.

Am calit ceapa tocata marunt cu 1 morcov mic ras si pastarnatul tocat cuburi mici, apoi am turnat apa, cam 3 cani. Se adauga orezul si un catel de usturoi pisat.

Am pus si urzicile tocate, dupa ce orezul a fiert si am mai adaugat apa, cam o cana. Se lasa la clocotit si se toatna bors sau zeama de lamaie. Sarea si piperul, leusteanul si patrunjelul vor desavarsi gustul.

Pofta buna!

Citeste si: Beneficiile urzicilor. De ce să le consumi în această perioadă?

Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti ciuperci

Citeste si: Reteta Briam - Ghiveci grecesc de legume

 

 

Citește și:

Horoscop saptamana 6-12 aprilie 2020. Vin zile dificile pentru mai multe zodii

Coronavirus a lasat mii de prostituate pe drumuri, dupa ce bordelurile s-au inchis. Mii de romance printre ele

Bianca si Andreea Oprica s-au certat! Ce a facut-o pe fosta iubita a lui Livian sa rabufneasca: "Baba Vanga"

Rețetă de măsline pane. Cum se fac, de fapt, acestea și ce tip de măsline trebuie să folosești

Cu cine s-a iubit Zoia, singura fata a lui Nicolae Ceausescu


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies