Oase de vaca 1 kg
Burta de vaca 2,5 kg
Morcovi 150 g
Ceapa 150 g
Telina 100 g
Usturoi 100 g
Smantana 1 kg
Oua 10 buc
Gogosari murati 200 g
Otet 70 ml
Piper boabe 2 g
Sare 20 g
Foi dafin 3 buc
Mod de preparare
Se pune la fiert burta impreuna cu oasele. Se fierbe circa 1 ora, se spumeaza intre timp. Cand s-a fiert burta, se scoate si se fierbe ciorba in continuare cu oase inca o ora.Se adauga morcovii, ceapa, telina, piper boabe, usturoi, foi de dafin si se lasa la fiert impreuna cu oasele vreo 25 minute.
Dupa ce s-au fiert legumele, se strecoara supa si se pregateste liezonul (galbenusurile de ou cu smantana).
La final se adauga otetul si sare dupa gust. Se serveste cu gogosari murati si fata din morcov ras, calit in ulei si strecurat.