Ciobănesc împușcat la Polovragi. Din grupul de vânători făcea parte și un polițist

Ciobănesc împușcat la Polovragi. Din grupul de vânători făcea parte și un polițist

Este scandal în localitatea gorjeană Polovragi după ce proprietarul unei turme de oi din zonă a rămas fără câinele care îi păzea mioarele.

Câinele, din rasa Ciobănesc de Bucovina, a fost împușcat de un vânător. Când și-a văzut animalul ucis, ciobanul a alertat Poliția. Cazul este cercetat acum de polițiștii gorjeni în cadrul unui dosar penal. Din grupul de vânători, ar fi făcut parte și un om al legii. Acesta este șef de post la Alimpești.

Câinele a fost împușcat mortal de vânători. Stăpânul său se afla, mărturisește acesta, la doar 300 de metri distanță de câine. “Era pe un fond de vânătoare, dar nu era un câine hoinar. Nu eram de faţă când a fost împuşcat. Socrul meu era de faţă. Se afla la aproximativ 300 de metri de câine şi putea să fie şi el împuşcat. Era cu lanţul după el. Nu era un câine hoinar, fără jujeu. Vânătorul a spus că a fost atacat, că a tras pentru autoapărare. Câinele a fost dus la DSV pentru a se face analize”, a spus Daniel Dăneci, ginerele proprietarului stânei din Polovragi.

Printre cei care se aflau la vânătoare, se afla și un polițist, dar nu el ar fi tras în câine. Din primele date, cel care a împușcat câinele s-ar fi speriat de acesta pentru că animalul ar fi devenit agresiv.

Citește mai mult pe Pandurul

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate