Cine sunt românii care vor primi vaccinuri gratuite și de ce tip vor beneficia. Alexandru Rafila a făcut anunțul

Author: Lavinia Medrea

Alexandru Rafila a făcut anunțul

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că persoanele care suferă de o boală cronică vor beneficia de vaccinuri gratis, ministerul lucrând la un proiect în această direcție.

Alexandru Rafila a anunțat că se vrea majorarea accesului la vaccinuri, în contextul în care vaccinurile HPV și cel antigripal sunt cele mai solicitate de oameni.

Cine sunt românii care vor primi vaccinuri gratuite 

„Cred că am făcut un pas mare pentru pacienţii cu boli cronice. Nu se referă la programul de vaccinare pentru copii. Toţi cei care au boli cronice pot să beneficieze de un vaccin compensat. Acum lucrăm la norme împreună cu Casa de Asigurări, care trebuie să compenseze vaccinurile, încât pacienţii cu boli cronice să beneficieze de vaccinuri compensate şi, în plus, ideea noastră este ca să mărim accesul.

Aţi văzut că există mare interes pentru vaccinul HPV în rândul adolescentelor, să compensăm şi vaccinurile pentru infecţia cu papilomavirus cât mai repede, în cursul anului viitor”
, a explicat Alexandru Rafila, citat de  TVR Info.

Citește și: Europa este în criză de medicamente pentru infecții respiratorii! România se află printre țările afectate

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

„Tocmai ca să arătăm că suntem serioşi şi că nu suntem superficiali, am propus, înainte de adoptarea legii, introducerea unui amendament care să permită realizarea acestor norme într-un interval de timp rezonabil, adică 6 luni. Există un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii, responsabil pentru acest grup de lucru, domnul secretar de stat Baciu, a avut deja prima întâlnire. În luna aceasta stabilim lista actelor normative care trebuie elaborate şi o perioadă de timp cu un grafic de realizare a acestor acte normative, încât la sfârşitul celor 6 luni să avem posibilitatea să avem toate normele care

trebuie să le aplicăm sau să le elaborăm în această perioadă.

Citește și: Ministerul Sănătății, anunț oficial despre bilanțul coronavirus. Motivul pentru care nu va mai fi prezentată zilnic situația cazurilor noi de COVID-19

Bilanț coronavirus săptămânal. Câte cazuri și decese au fost raportate în săptămâna 27 martie – 02 aprilie 2023

Sigur că sunt alte lucruri care trebuie poate făcute ulterior, dar normele care trebuie realizate în aceste 6 luni vor fi realizate cu siguranţă, pentru că tocmai de asta am făcut o structură specială condusă de un secretar de stat, care să aibă responsabilitatea să găsească suportul tehnic pentru realizarea acestor norme”, a

mai declarat Alexandru Rafila, despre finalizarea normelor pentru planul anticancer.

Românii sunt sfătuiți să meargă mai des la medicul de familie

Alexandru Rafila a explicat că românii care au probleme de sănătate trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a spori prevenția.

„Ideea este că la control trebuie să mergi în primul rând la medicul de familie. Această idee că trebuie să duci la spital ca să faci un control nu este corectă”, a declarat Alexandru Rafila.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!